Groene dingen #2

groene dingen

Hoera, het is tijd voor Groene Dingen #2! Deze maand hebben we weer een aantal leuke groene dingen voor je op een rijtje gezet, waar wij heel enthousiast over zijn. Ben je benieuwd welke? Lees dan snel verder!

Exclusieve collectie People Tree bij Asos

Zoals je misschien al wist, heeft Asos een Eco Edit categorie. Persoonlijk vind ik (Lindsey) de kledingstukken die zij verkopen niet echt eco, aangezien je veel items van grote modeketens ertussen ziet staan. Toch werd ik afgelopen week heel blij: People Tree heeft samen met Asos vier exclusieve statement T’s uitgebracht. Ze snijden onderwerpen aan als duurzaamheid (of course) en gelijkheid. De T-shirts zijn gemaakt van 100% organisch katoen en zijn te koop €43,24. Mijn favoriet is het groene Eco Warrrior shirt!

people tree

1. Equality 2. Think green 3. Power of a woman 4. Eco warrior

ASN Bank Wereldprijs

De duurzaamste bank van Nederland organiseert sinds 2008 een uitdagend traject voor startende ondernemers. We hebben het over de ASN Bank Wereldprijs, een ‘wedstrijd’ voor duurzame ondernemers. Dus heb je een ontzettend goed duurzaam idee? Schrijf je dan in! Je maakt kans op training, coaching, publiciteit en een mooi geldbedrag. Initiatieven als Studiojux.org, Yoni en Spireaux gingen je al voor. Dus waar wacht je nog op?! 😉

asn_prijs-620x324

Duurzaam bellen met FairPhone

Heb jij net zoals ik de afgelopen tijd ook onder een steen geleefd? Mooi, dan ben ik niet de enige! Sinds 2014 kun je bellen/internetten/whatsappen met een duurzame smartphone: de FairPhone. De sustainable smartphone is een Nederlands initiatief en wordt in China geproduceerd. De fabriek moest wel bereid zijn het productieproces fair te maken. Ook richtte FairPhone een arbeidersfonds op, omdat een vakbond in China verboden is. Inmiddels is FairPhone 2 op de markt, die nóg duurzamer is dan zijn grote broer. Deze smartphone is modulair: je kunt zelf eenvoudig de telefoon uit elkaar halen en repareren. Alle benodigde onderdelen zijn via FairPhone te koop. Is bijvoorbeeld je scherm kapot? Die kan je gewoon zelf repareren! De FairPhone 2 heeft alles wat je kunt verwachten van een smartphone: 5-inch full-dh-scherm, draait op het Android 6.0 (Marshmallow) besturingssysteem en heeft handige extra’s, zoals plaats voor twee SIM-kaarten. Nog een plus: je kunt het uiterlijk naar je eigen smaak aanpassen!

Klinkt hartstikke leuk, zo’n smartphone. Maar zijn de materialen voor de FairPhone 2 ook duurzaam? Jazeker! Tijdens het productieproces wordt er gebruikt gemaakt van conflictvrije mineralen en fairtrade goud. Het elektronisch afval wordt gerecycled.

Al met al klinkt dit als de perfecte smartphone. Toch heb ik een aantal minder positieve reviews gelezen. Zo is de camera van de telefoon niet zo goed en is de processor vrij traag. Hopelijk worden deze ziektes er bij de FairPhone 3 uitgehaald! Tot die tijd wacht ik met het aanschaffen van een FairPhone. Vind jij een goede camera of een snelle processor niet zo belangrijk? Voor €529,38 kun je er al een bemachtigen!

webshop_1000x1000_coral_red

 

 

 

 

Volg:
Share

Plaats een reactie

  1. 24 augustus 2017 / 22:11

    Ja ik had hetzelfde met de Fairphone. Ik heb een nieuwe telefoon gekocht en ik heb lang getwijfeld of ik uberhaupt opnieuw voor een smartphone zou kiezen. Eerder had ik tweedehands telefoons en ik dacht eraan om weer terug te gaan naar een super oude minimalistische telefoon zonder internet. Toch kan ik hem erg moeilijk missen met mijn webshop en een goede camera is wel echt super belangrijk. Ik houd de Fairphone zeker in de gaten. Laten we hopen dat 3 maal scheepsrecht is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *