Groene Dingen #4

Groene Dingen #4

Het is weer tijd voor een Groene Dingen, de vierde alweer. Deze keer hebben we niet drie, maar vier mooie initiatieven bij elkaar verzameld. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan de vierde Groene Dingen verder.

Pause Pop-Up

Vanaf 19 oktober is het weer zover: de Pause Pop-up #4, een pop-up shop in de Posthoornkerk kerk in Amsterdam, vol met kleding van duurzame ontwerpers. Het is alweer de vierde editie van de driedaagse pop-up store waar duurzame mode, kunst en muziek bij elkaar komen. De oprichtsters Romina en Leticia bieden met Pause Pop-up een alternatief op het snelle leven en de bijbehorende fast fashion. De duurzame mode en kunst die je in deze drie dagen kunt vinden komen van alle delen van de wereld: van Australië tot aan Slovenië. Benieuwd geworden naar dit mooie duurzame initiatief? Ga dan snel dit weekend langs bij Pause Pop-up, want ze zijn maar geopend tot zondag.
Je kunt Pause Pop-up bezoeken op vrijdag 20 oktober van 14.00 tot 19.00 / zaterdag 21 oktober van 12.00 tot 17.00 / zondag 22 oktober van 13.00 tot 18.00 in de Posthoornkerk in Amsterdam.

Pause-Pop-Up_2nd-edition 0.PH Rosa van Ederen

SLA: Vestiging Rotterdam

Ja, eindelijk komt er een vestiging van onze fav salad bar in onze eigen stad Rotterdam. SLA is begonnen als een organic salad bar van Nina Pierson en haar man Jop in Amsterdam, maar inmiddels heeft SLA al meerdere winkels geopend in verschillende steden. En hier komen er nog een paar bij, waaronder Rotterdam! Bij SLA vindt je de lekkerste (vegan) salades, maar kan je ook helemaal zelf je salade samenstellen. Extra leuk aan dit organic restaurant is dat duurzaamheid in bijna alle aspecten verwerkt is: van de kleding van de medewerkers tot aan het interieur en de energieleverancier. We like!
Het is nog niet zeker wanneer en waar SLA haar deuren opent in Rotterdam, maar via de website van SLA kan je jezelf op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Image result for SLA organic food

CupKiezer

Oké, voor de mannelijke lezers onder ons (als die er zijn), is dit groene ding misschien niet zo interessant. Toch kan je blijven lezen, want de CupKiezer is namelijk heel handig voor onze menstruerende vrouwen en iedereen die in menstruatie geïnteresseerd is. Een menstruatiecup is een duurzaam alternatief op maandverband en tampons. Het is een klein en opvouwbaar kuipje wat de ongesteldheid opvangt. Het fijne aan zo’n menstruatiecupje is dat je het 12 uur lang in kan houden en je er wel 10 jaar mee kan doen. Een stuk duurzamer dus dan de alternatieven. Doordat er zoveel soorten cupjes bestaan, is het soms moeilijk om erachter te komen welke het best bij jou past. Daar heeft Nynke van CupKiezer nu een oplossing voor gevonden: een cupkiezer quiz! CupKiezer is een onafhankelijke site, die op een leuke, leerzame en genderneutrale manier kan helpen bij het vinden van de juiste menstruatiecup. Naast de quiz, vind je op de website ook een hoop informatie over de menstruatie(cups). Hooray voor dit initiatief!
De CupKiezer quiz vind je op www.cupkiezer.nl/quiz

Nog Groener!

Boeken over duurzaamheid kunnen soms voor de jonge doelgroep een beetje stoffig zijn en nodigen niet altijd uit tot lezen. Om dit “saaie” imago van duurzaamheid onder jongeren weg te nemen, schreef auteur Roos van Rijswijk speciaal voor studenten het boek Nog Groener!. Met het boek probeert auteur Roos te laten zien dat duurzaamheid en plezier goed samen kunnen gaan en zo staat het boek vol met duurzame tips voor studenten, in de vorm van cartoons, korte teksten en interviews, onder andere met Jan Terlouw. Ook staan er 25 challenges gericht op duurzamer leven in het boek, die studenten tijdens hun studie met mede-studenten kunnen uitvoeren. Leuk weetje, het papier waarop het boek is gedrukt is van Cocoon, een niet met chloor-gebleekte en dus duurzame papiersoort.
Je bestelt Nog Groener! voor €7,95 in de boekenwinkels en online op www.noggroener.nl

Image result for roos van rijswijk nog groener

Follow my blog with Bloglovin

Volg:
Share

2 Reacties

 1. 18 oktober 2017 / 15:35

  Zo leuk dat je Cupkiezer noemt <3.
  &Leuke serie dit! Ga zo door. Dan ga ik even de vorige edities lezen.

  • GoodFor
   19 oktober 2017 / 08:16

   Wat lief, dankjewel! CupKiezer past perfect tussen de andere mooie duurzame initiatieven 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *