Groene Dingen #7

Groene Dingen #7

Ik dacht dat we bij Groene Dingen #6 waren gebleven, maar we zijn inmiddels al bij #7! De maanden vliegen voorbij. En dat vind ik stiekem niet zo erg, want we komen steeds dichter bij het voorjaar! Ik hou van de lente, het is mijn favoriete seizoen. Temperaturen die langzaam stijgen, een vriendelijke zonnetje, overal vrolijke voorjaarsbloeiers en last but not least: alle jonge diertjes die geboren worden! Me likey. Ook voor de aankomende maand (en stiekem ook deze maand) hebben we weer een aantal leuke groene initiatieven voor je uitgelicht:

VeganChallenge

 

Op 1 april start de VeganChallenge weer! De VeganChallenge is een initiatief van Nederlandse Vereniging Voor Veganisme en vindt twee keer per jaar plaats: in oktober en in april. Het doel van de VeganChallenge is om aan zoveel mogelijk mensen te laten zien dat veganistisch eten niet moeilijk of eenzijdig is. Met de challenge ga je 30 dagen lang als een veganist door het leven. Meedoen is helemaal gratis en wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief, krijg je elke dag een mail met een dagmenu en andere interessante feitjes. Ik heb in oktober meegedaan en wil de challenge in april weer gaan volgen. Lees hier mijn recap van oktober.

Maar waarom zou je een hele maand je bammetjes met kaas en zacht gekookt eitje laten staan? Nou, hierom:
1. Je maakt een duidelijk statement tegen het systeem waarin dieren gezien en behandeld worden als gebruiksvoorwerp of productiemiddel. Als veganist bespaar je namelijk een hoop dierenleed.
2. Een vegan eetpatroon is minder schadelijk voor het milieu. De bio-industrie veroorzaakt de grootste uitstoot van broeikasgassen en tast daarnaast de biodiversiteit aan.
3. Plantaardig eten is gezonder voor je dan een dieet met dierlijke producten. Je verlaagt namelijk het risico op hart- en vaatziekten, sommige soorten kanker, diabetes type 2 en obesitas.

Kortom, genoeg redenen om je nu in te schrijven voor de VeganChallenge! Doe je ook mee?

Vegan Cornetto

Raise your hand als dit nieuws je ontgaan is (ik…), maar Cornetto heeft een veganistische en glutenvrije variant op de markt gebracht. Nóg beter nieuws: ze liggen nu al in de supermarkt! Het zuivelvrije ijs gemaakt van sojamelk en het hoorntje is geheel glutenvrij. Zijn mijn gebeden toch eindelijk verhoord. De vegan Cornetto’s liggen vooralsnog alleen bij de AH in de schappen en kosten €2,89 voor vier ijsjes. Eerst Ben & Jerry’s, nu Cornetto… Het wordt een heel mooie zomer! 😉

Your Foodprint

®Your Foodprint

Dit is wellicht oud nieuws, maar toch zéker het delen waard: sinds januari is Gouda met de opening van Your Foodprint een vegan hotspot rijker! Your Foodprint is begonnen als webshop, maar is uitgegroeid tot een winkel en lunchroom in één. Je kunt hier 100% plantaardig en biologisch lunchen. Wat dacht je van een broodje vegan zalm of met ‘eiersalade’? Ook kun je hier terecht voor een gezonde smoothie en lekker stukje taart. Alles wordt door oprichtster Marleen Schrijvers zelf gemaakt. In het winkeltje vind je keukenaccessoires en duurzame cadeauartikelen. Dus ben je binnenkort in de buurt van Gouda? Ga dan zeker langs Your Foodprint!

Lange Tiendeweg 44
2801 KJ Gouda

Heb jij nog een leuk groen nieuwtje? Laat het ons weten!

Volg:
Share

2 Reacties

 1. 15 maart 2018 / 13:31

  Ik ben geen veganist, maar toch ontzettend benieuwd naar die ijsjes, hoor! Tijdens een hittegolf toch maar eens in huis halen… O:-)

  • GoodFor
   15 maart 2018 / 14:00

   Jaaa, ik ben ook zo benieuwd naar die Cornetto’s! Ik heb zo’n vermoeden dat ze binnenkort al in huis liggen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *