Inspiratie: Minimaliseer je vakantie garderobe

Webp.net-gifmaker

Zoals jullie al eerder hebben gelezen ben ik op vakantie geweest naar Griekenland. De eerste zeven dagen verbleven we op Zakynthos, de laatste drie waren we in Athene. We zijn in totaal 11 dagen weggeweest en het was zowel een relax-vakantie als een citytrip. Heel leuk natuurlijk, maar wat trek je aan?! Je wilt natuurlijk niet een koffer vol met kleding meezeulen. Waar ik voorheen liever teveel dan te weinig meenam, heb ik het dit keer anders aangepakt.

Natuurlijk is het verleidelijk om zoveel mogelijk in te pakken. Dat ene leuke jurkje voor als je ergens gaat dineren, die fijne short voor als je naar een stad toe gaat, die stevige schoenen voor een wandeling door de natuur… Voor je het weet zit je koffer bomvol met kleding. En wees eens eerlijk: hoeveel van die kledingstukken heb je uiteindelijk gedragen op vakantie?

Vorig jaar kwam ik met een koffer vol met ongedragen kleding terug. Dit jaar wilde ik het dit jaar anders doen. Net zoals in mijn kledingkast, heb ik in mijn koffer echt niet zóveel kleding nodig. Ik wist van te voren dat we mooi weer hadden in Griekenland, maar dat het op Zakynthos nog wel koud kon zijn. Omdat het in Athene een stuk warmer was, ben ik uiteindelijk voor de volgende items gegaan:

Onderstukken

 1. Ankle jeans van Costes (niet duurzaam, maar wel m’n favo broek en dus al veel gedragen)
 2. Culotte (van Romy overgenomen, omdat zij ‘m niet meer droeg)
 3. Vintage Levi’s short van Cheap Fashion
 4. Short van Armed Angels

Bovenstukken

 1. Blauwe top van Armed Angels
 2. Witte top van People Tree
 3. Wit T-shirt van Wunderwerk
 4. Zwarte croptop met boothals (van Romy overgenomen, omdat zij ‘m niet meer droeg)
 5. Grijze top van Armed Angels
 6. Wit gestreepte top van de Zara (één jaar oud)
 7. Polo van de H&M (twee jaar oud)
 8. Grijs T-shirt van de H&M (drie jaar oud)
 9. Vest van Sissy-Boy (één jaar oud)
 10. Jas van Pull and Bear (één jaar oud)

Schoenen

 1. Witte sandaal espradilles
 2. Zwarte sandalen
 3. Witte platform gympen
 4. Witte platform sandalen

De schoenen zijn geen van alle duurzaam. Ik heb ze vorig jaar of langer geleden gekocht.

Bikini’s

 1. Paarse bikini met print van Under the Same Sun
 2. Blauwe bikini van H&M (twee jaar oud)

Ik had dus voor 11 dagen ‘maar’ 8 tops mee. Ik was bang dat het te weinig zou zijn, maar niets bleek minder waar: het was juist precies genoeg! M’n jas bleek overbodig te zijn. Met dit aantal stuks kleding moet je creatief zijn. Van te voren wist ik al dat ik de blauwgestreepte top en short van Armed Angels mee wilde, net als het witte shirt van People Tree. Het blauw vond ik perfect bij Griekenland passen. Om deze stuks heen ben ik m’n koffer gaan vullen. Bijna alle kledingstukken combineerden met elkaar. Dit is het uiteindelijke resultaat:

DSC_0180 (2)
Polo H&M, Short Levi’s via Cheap Fashion
DSC_0393 (2)
T-shirt H&M, Short Armed Angels
DSC_0290 (2)
Bikini Under The Same Sun
ESC_0407 (2)
T-shirt Wunderwerk, short Levi’s via Cheap Fashion
DSC_0477 (2)
Top + short Armed Angels
ESC_0289 (2)
Top + culotte, beide overgenomen van Romy
ESC_0188 (2)
Top People Tree, short Armed Angels
ESC_0559 (2)
Top Armed Angels, broek Costes

Tips vooraf:
Zorg ervoor dat je van te voren weet wat je mee wilt nemen en maak setjes. Handig is om kledingstukken mee te nemen die je makkelijk met elkaar kunt combineren. Niemand heeft zin om op vakantie uren voor de kledingkast te staan. Bedenk wat je allemaal wilt gaan doen op vakantie. Als je gaat bergbeklimmen, doe je er verstandig aan om een paar stevige schoenen en idem kleding mee te nemen. Maar als je slechts een dagje door een bos gaat wandelen, hoef je dat natuurlijk allemaal niet mee te slepen. Wil je ’s avonds mooi voor de dag komen? Neem een mooi jurkje of leuke culotte mee. Als je nog wat verschillende accessoires inpakt, kun je toch telkens een net andere look creëren. Moet je alleen niet je jurkje op de eerste avond gelijk vies maken natuurlijk 😉

Fijne vakantie!

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *