PERSONAL: Lindsey’s eerste tattoo (organic & vegan friendly)

PERSONAL: Lindsey’s eerste tattoo (organic & vegan friendly)

I proudly present you: mijn eerste tatoeage! Gezet bij Red Hot Tattoos in Den Haag/Scheveningen, door de ontzettend getalenteerde Cindy van Schie. Leuke bijkomstigheid: hij is organic én vegan friendly.

Waarom bloemen?

Al sinds mijn 15e twijfelde ik over een tatoeage. Normale pubers rennen direct de tattooshop in, maar ik niet. Ik was al die tijd niet zeker of ik écht een tattoo zou willen. Je zit er immers je hele leven aan vast. Ook wist ik ook nog niet welke stijl ik nou mooi vond en welk ontwerp ik wilde. Maar een aantal jaar geleden stuitte ik op botanische, heel realistische tattoo’s zonder zwarte omlijningen. Dat wil ik! Enig minpuntje: de meeste tattoo artists woonden in Korea… En ja, daar ga je natuurlijk niet even naartoe. Via Instagram kwam ik op het profiel van Cindy van Schie, die bij Red Hot Tattoos werkt. Ik was op slag verliefd op haar werk: Cindy is namelijk gespecialiseerd in het zetten van botanische tattoo’s. Precies waar ik naar op zoek was! Toch heeft het nog een jaar geduurd voordat ik de stap durfde te zetten. Ik wist dat ik iets met bloemen wilde, maar wat… Dat was nog steeds niet helemaal duidelijk.

Ik wil namelijk niet klakkeloos iets op mijn lichaam zetten, het moet wel een bepaalde betekenis hebben. Via Pinterest kwam ik achter het bestaan van ‘birth flowers’. Dit zijn bloemen die passen bij je geboortemaand; het is vergelijkbaar met horoscopen. Mijn ouders zijn heel belangrijk voor mij. Daarom kwam ik al snel op het idee om de geboortebloemen van mijn ouders te laten zetten. De bloemen van mijn vader, die in februari jarig is, zijn de iris en het viooltje. Die van mijn moeder (april) zijn de madelief en de siererwt. Ik wist al heel snel dat ik een roze siererwt wilde, maar twijfelde nog wel over de bloem voor mijn vader. Uiteindelijk vond ik de iris beter bij de siererwt passen en wist ik inmiddels ook waar de tatoeage moest komen: namelijk op mijn rug. En zo geschiedde.

Cruelty-free plakplaatje

Ik ben echt ontzettend blij met het resultaat! Het is precies geworden zoals ik het wilde. Zoals ik al eerder zei, heb ik de tatoeage bij Red Hot Tattoos in Den Haag/Scheveningen laten zetten. Deze tattoo studio werkt met organische, vegan friendly inkt en scheiden daarnaast ook nog eens zoveel mogelijk hun afval. Een tatoeage is namelijk niet heel milieu- en diervriendelijk en daarbij ook nog eens slecht voor de gezondheid. In inkt kunnen kankerverwekkende stoffen zitten, de zogenaamde PAK’s. De kans dat je daadwerkelijk ziek wordt van je tatoeage is klein, maar zeker niet verwaarloosbaar. Daarbij kan er dierlijk glycerol in inkt zitten, vooral bij zwarte inkt. Dit wordt gemaakt van onder andere dierlijk vet of olie. Ook zit er in zwarte inkt soms verbrande dierlijke botten. Mijn tattoo is met organic ink gezet, die vrij is van schadelijke stoffen en dierlijke bijproducten.

Bij het zetten van een tatoeage ontstaat er nogal wat afval: de naalden worden slechts eenmalig gebruikt. Vanuit hygiënisch oogpunt heel goed – maar het is uiteraard niet duurzaam. Ook wordt er veel gebruikt gemaakt van keukenrol of tissues, om overtollig inkt telkens weg te halen. De plastic handschoentjes worden na het zetten van de tattoo ook weggegooid. Een tatoeage is daarom niet heel milieuvriendelijk. Wil je graag rekening houden met het dierenwelzijn, je gezondheid en het milieu? Kies dan voor een tattoo shop waar ze hier rekening mee houden.

Red Hot Tattoos

Wil je graag een tatoeage laten zetten? Dan raad ik je Red Hot Tattoos zeker aan! Ik vond het een heel fijne studio. Cindy was ontzettend aardig en wist precies wat ik wilde. De sfeer in de shop is relaxed: je hoort alleen maar chille muziek, af en toe wat geklets en het geluid van de tatoeagemachines, in combinatie met zeemeeuwen op de achtergrond. De inrichting is gebaseerd op de natuur en het strand. Het was absoluut geen klinische of juist schreeuwerige ruimte.

En of tattoo’s verslavend zijn? I think so, want ik ben nu al mijn volgende aan het bedenken. Dat het weer iets botanisch wordt, weet ik bijna al zeker. Dat ik weer terug ga naar Cindy en de studio waar ze werkt, weet ik ook bijna 100% zeker. Voel ik nu een verslaving opkomen…? 😉

Heb jij tattoo’s?

 

Volg:
Share

6 Reacties

  • GoodFor
   23 augustus 2018 / 09:53

   Dankje! 🙂

 1. 16 augustus 2018 / 15:19

  Een hele prachtige keuze! Ik vind het unieker als er zo een betekenis en persoonlijk verhaal achter zit. En je hebt er echt over nagedacht. Bewonder dit wel!
  Raak niet te snel verslaafd hoor 😉

  • GoodFor
   23 augustus 2018 / 09:54

   Dankje! En ik zal m’n best doen, haha. Voorlopig heb ik nog geen nieuwe afspraak staan, eerst maar even rustig nadenken wat het precies gaat worden!

 2. 16 augustus 2018 / 18:14

  Hele mooie tattoo! Nooit over nagedacht dat tattoo’s ook op een duurzame manier gezet kunnen worden. Ik ga het meenemen bij m’n volgende tattoo 😉

  • GoodFor
   23 augustus 2018 / 09:55

   Ik wist het eerst ook niet! Wel fijn dat er een duurzamere manier van tatoeëren is. Alle kleine beetjes helpen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *