Shoppen zonder schuldgevoel bij The Next Closet

Shoppen zonder schuldgevoel bij The Next Closet

Wist je dat tweedehands kleding kopen één van de meest duurzame manieren is om te shoppen? Voor jouw nieuwe kledingstuk is een hoop grondstoffen en water gebruikt. En laten we niet vergeten dat de productie en het transport een hoop CO2 uitstoot veroorzaken. Kies daarom liever voor tweedehands kleding, want dat is dus een stuk duurzamer. Waar de een houdt van schatgraven in een muffige vintage winkel, scoort de ander liever direct mooie, schone pareltjes. Ben jij, net als ik, meer van de tweede optie? Goed nieuws, want dankzij The Next Closet kun jij er super fashionable uitzien in pre-loved designerkleding! Daar gaat mijn modehart sneller van kloppen.

Kijken, kijken, kopen?

The Next Closet is een duurzame ‘marktplaats’ voor designerkleding. Op dit platform kun je zowel items kopen als verkopen. Op The Next Closet vind je merken als Ganni, Chanel, Isabel Marant, Céline en Acne. Maar ook voor meer duurzame designermerken kun je hier terecht! Denk aan Stella McCartney, People Tree en Wunderwerk. De duurzame(re) merken worden op het tweedehands designerkledingplatform nog eens extra uitgelicht. The Next Closet is er voor de merkverslaafde fashionista én voor de modebewuste duurzame shopper.

Ik kende The Next Closet dankzij Romy en ook ik had inmiddels een flinke wishlist. Alleen had ik tot nu toe nog niets besteld. Ik blijf online tweedehands kleding bestellen toch altijd een beetje spannend vinden. Voor hetzelfde geld valt het item tegen of past het niet… Mijn twijfels werden weggenomen toen ik verliefd werd op een trui van Won Hundred en op een broek van Vanilia. Na een paar nachtjes slapen wist ik het zeker: deze twee kledingstukken zijn écht een aanvulling op mijn garderobe. Als ik beide items nieuw had gekocht, was ik bij elkaar €235,- kwijt. Nu betaalde ik slechts €76, 95, inclusief verzendkosten! Kijk, dat is nog eens leuk shoppen 😉

De kledingstukken kwamen na enkele dagen beiden schoon en in goede staat binnen. Ook zaten ze allebei perfect; ik had gelukkig de juiste maten besteld. Wat mij trouwens opvalt is de mooie kwaliteit van de kleding. Tot anderhalf jaar geleden kocht ik mijn kleding nog bij fast fashion winkels, waar de kwaliteit van kleding natuurlijk ontzettend slecht is. Ik denk dat deze items nog héél lang mee gaan!

Ik ben in ieder geval ontzettend blij met mijn nieuwe items en ben zeer tevreden over het bestelproces bij The Next Closet. Houd jij van tweedehands shoppen?

Dit artikel is in samenwerking met The Next Closet tot stand gekomen. 

 

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *