RECEPT: Vegan bananenbrood met peer, kaneel en rozijnen

RECEPT: Vegan bananenbrood met peer, kaneel en rozijnen

Bananenbrood is al jaren mateloos populair. Best begrijpelijk, want het is een gezond tussendoortje, het is eenvoudig te maken en de variaties zijn eindeloos. Ik (Lindsey) ben ook groot fan van een lekker plakje bananenbrood. Maar dan wel de vegan variant – die met zonder eieren en melk 😉 Aangezien ik ook geen gluten mag, is het soms nog wel een uitdaging om een baksel te laten lukken. Maar dit vegan bananenbrood lukt altijd! Dat komt door het geheime ingrediënt wat erin zit… Knal die oven dus maar vast aan. Klaar? Bakken maar!

Vegan bananenbrood met appel, kaneel en rozijnen

Vegan bananenbrood

Ingrediënten:

Droge ingrediënten

300 gram (glutenvrije) meel
1 zakje bakpoeder
snufje zout
1,5 tl kaneel
2 peren
1 handje rozijnen

Vloeibare ingrediënten

4 rijpe bananen
100 ml plantaardige melk
3 el agave siroop

Het geheime ingrediënt…

1 zakje baking soda
2 eetlepels appel azijn

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Plaats bakpapier in je bakblik.

Stap 2

Pel de bananen en pureer ze samen met 100 ml plantaardige melk en agave siroop tot een vloeibare massa.

Stap 3

Doe het meel en de kaneel bij de gepureerde bananen en voeg het zakje bakpoeder toe. Mix tot een glad geheel.

Stap 4

Voeg nu de appel azijn en het zakje baking soda toe. Als je dit bij elkaar giet, gaat het schuimen. Dit zorgt voor de luchtigheid in de cake! Mix het beslag nog eens goed door, zodat je door heel het beslag luchtbellen ziet.

Stap 5

Snijd de eerste peer in blokjes en vermeng samen met de rozijnen door het beslag.

Stap 6

Giet het beslag in de bakmix. Snijd de tweede peer in partjes en leg op het beslag.

Stap 7

Zet het beslag voor 40 à 45 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de binnenkant van het brood gaar is. Zodra de prikker er nat uit komt, moet het bananenbrood nog even de oven in!

Stap 8

Laat het bananenbrood nog een tijdje afkoelen in het bakblik. Daarna is-ie ready om gegeten te worden!

 

Laat je het ons weten als je dit recept gaat maken? Dat vinden we leuk! Eet smakelijk 🙂

bananenbrood glutenvrij

Nog meer food inspiratie? Check onze vegan bananenpannenkoeken.

Volg:
Share

1 Reactie

  1. 4 maart 2019 / 13:08

    Ben benieuwd hoe dit gaat smaken, ik ga het binnenkort een keer proberen te maken! Bedankt voor het delen van je recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *