Vegan Hotspot: SUE

Processed with VSCO with hb2 preset

Yass, vandaag lichten we weer een vegan hotspot uit! Vegan eten is hot en dat merk je. Tegenwoordig vind je steeds meer restaurantjes die gericht zijn op veganistisch eten. De één is nog leuker dan de ander. Dit keer hebben we het over SUE, een eettentje die erg hoog op ons favo hotspots-lijstje staat…

SUE ken je wellicht al van de overheerlijke suiker-, gluten en lactosevrije raw vegan taartjes. De populaire bites worden inmiddels door heel Nederland verkocht. Ongeveer een jaar geleden openden oprichtster Kim Sue Palm en haar vriend de SUE Store aan de Karel Doormanstraat in Rotterdam. De SUE Store liep zo goed, dat ze dit jaar besloten uit te breiden. Na een verbouwing van een aantal weken werd de vernieuwde SUE op 4 juli geopend.

Processed with VSCO with hb2 preset

En daar zijn we (Romy en ik) echt heel blij mee. Hello new favorite hotspot! Bij SUE kun je terecht voor een ontbijt, lunch, borrel en natuurlijk voor de ‘zoet zonder suiker’ taartjes. Ook kun je er high teaën. Op de kaart staan lekkere maar tegelijkertijd healthy gerechten, die allemaal suikervrij, glutenvrij en vegan zijn. Wat dacht je van Nutella pancakes met banaan als ontbijt? Of van scrambled eggs, gemaakt van tofu? Bestel er een goede koffie of juist een gezond sapje van Sajoer bij. Hoewel je bij SUE flinke porties krijgt, moet je natuurlijk wel ruimte overhouden voor een bite als toetje! Ga je voor de Bounty, de TiramiSUE of toch de Salted Caramel…?

Processed with VSCO with hb2 preset

Ook het interieur is om je vingers bij af te likken. Buiten op het terras ziet het er vanwege de retro rotanstoelen gezellig uit. Als je naar binnen gaat zie je meteen de bar met het ‘zoet zonder suiker’ assortiment, met daarachter een geweldige zachtroze tegelwand. Verder is er veel gebruik gemaakt van wit- en grijstinten. Overal staan verse bloemen en hippe planten. Om het interieur wat minder zoet te maken (spot de woordgrap), is het plafond juist niet netjes afgewerkt.

Processed with VSCO with hb2 preset
De bites bar met de to die for tegelwand

Processed with VSCO with hb2 preset

SUE is een hotspot die je zeker een keer bezocht moét hebben. Al is het maar om de vegan bacon te proeven! 😉

SUE
Karel Doormanstraat 372-374
Rotterdam

Processed with VSCO with hb2 preset

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *