What’s in my make-up bag II

What’s in my make-up bag II

In ‘What’s in my make-up bag II’ laat Lindsey zien welke beauty- en verzorgingsproducten zij gebruikt! In deel 1 deelt Romy wat in haar toilettas zit.

Geen make-up fan

Ik ben nooit zo van de make-up geweest. De beauty artikelen in modebladen sla ik steevast over. Ik heb nog nooit een beautyblogger/-vlogger gevolgd en al die make-up trends kunnen me gestolen worden. Crèmes die van alles en nog wat beweren vind ik onzin. Ik hou er niet van om uren voor de spiegel te staan en al helemaal niet om vol geplamuurd de deur uit te gaan. Sterker nog: ik vind mezelf niet eens mooi met veel make-up op! Ik geloof dat echte schoonheid van binnenuit komt. Ik probeer voldoende te slapen, gezond en plantaardig te eten en zo veel mogelijk vocht binnen te krijgen. Ik voel me mooier als ik lekkerder in m’n vel zit en heb dan automatisch minder make-up nodig.

Oké, ik ben dus geen fan van make-up. Waarom schrijf ik dan toch dit artikel? Omdat ik anderen wil laten zien dat je ook voor natuurlijke, duurzame en dierproefvrije beauty- en verzorgingsproducten kunt gaan. Hoewel ik beautyproducten niet zo interessant vind, vind ik het wél belangrijk dat deze producten zonder schadelijke stoffen en dierenleed zijn. Voor de oplettende lezer: ja, ik ben fan van The Body Shop en nee, deze post is niet door hen gesponsord. Was het maar zo’n feest 😉 Oké, let’s start!

Onder de douche

Sinds kort ben ik fan van Werfzeep, die fijne natuurlijke zeepjes maakt. De zeepjes zijn romig, ruiken lekker en schuimen goed. Ik wil m’n laatste douchegel stash opmaken, om vervolgens alleen nog maar de zepen van Werfzeep te gebruiken. Ik maak mijn gezicht dagelijks schoon met de Aloë Calming Foaming Wash van The Body Shop. De gehele Aloë Vera-lijn is zonder parabenen, geur- en kleurstoffen en is alcoholvrij. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Community Trade aloë vera. Dit houdt in dat The Body Shop de lokale boeren ondersteunt én dat de aloë vera duurzaam geteeld wordt.

Eens in de week gebruik ik de Tea Tree 3-in-1 Scrub van The Body Shop. Het is een gezichtswash, scrub en masker in één. Er zit biologische tea tree in en – heel belangrijk – de microparels zijn biologisch afbreekbaar. Voor m’n haar gebruik ik momenteel de anti-roos shampoo van Neobio. Ik heb altijd last van roos en momenteel is het heel erg. Voorheen gebruikte ik altijd Head & Shoulders. Ik was op zoek naar een alternatief, aangezien dit merk op dieren test. Deze shampoo zorgt ervoor dat mijn roos iets minder wordt. Als conditioner gebruik ik de Brazilian Keratin Smooth Conditioner van OGX. De organische kokosolie, avocado-olie, cacaoboter en natuurlijke keratine zorgen ervoor dat mijn haar iets minder gaat pluizen. Een extra pluspunt: hij ruikt goddelijk!

Ik was en droog mezelf af met de washandjes en handdoeken van Dille en Kamille. Ze zijn gemaakt van organisch katoen en blijven lang goed, want ik gebruik ze inmiddels als bijna drie jaar! Toen ik op mezelf ging werd ik verliefd op de kleur. Het badtextiel is nog steeds te koop, nu ook in prachtig roze (SHUT UP AND TAKE MY MONEY).

Na het douchen

Ik ben lui, dus wilde een alles-in-één reiniger. Ik kwam uit op 3-1 Micellair Reinigingswater van de HEMA. Super cheap en doet wat-ie moet doen. Daarnaast is het niet op dieren getest en bevat het geen alcohol. Sinds kort gebruik ik herbruikbare wattenschijfjes van Lanaluna. Hoewel ze soms pluizen en één kant van het watje redelijk ruw kan zijn, vind ik het fijne watjes. Ze gaan in ieder geval een hoop afval tegen! Ik had/heb een redelijk gevoelige huid, waardoor ik de Aloë Vera dag– en nachtcrème van The Body Shop gebruik. Deze crèmes trekken snel in, voeden m’n huid en laten geen vettig laagje achter. Ik gebruik ook de deoroller van de Aloë Vera-lijn. Deze deo is zonder geur en allerlei schadelijke stoffen. M’n tanden poets ik met een bamboe tandenborstel van Nextbrush. Wanneer mijn haar pluist doe ik er wat Coconut Hair Conditioner in van Palmer’s. Dit is een leave-in conditioner, gemaakt van organische kokosolie. Ook smeer ik mezelf regelmatig in met een bodybutter van The Body Shop.

Make-up time!

Mijn dagelijkse make-up look bestaat uit de bovenstaande producten. Minus de All-in-one BB Cream van The Body Shop, want die gebruik ik alleen als ik uitga (de day after meestal ook), met feestelijke gelegenheden en met fotoshoots voor Good For. Hij dekt redelijk goed, maar ik ben er niet helemaal enthousiast over. Voorheen had ik een CC cream van L’Oreal, die veel beter dekte.

De rest van de make-up gebruik ik wel dagelijks. Ik krul eerst m’n wimpers, daarna doe ik er twee laagjes mascara van The Body Shop op. In m’n bovenste ooglijn doe ik wat oogpotlood van de HEMA, die ik overigens ooit van Romy heb gehad, omdat ze ‘m nooit gebruikte. Vervolgens doe ik wat concealer van Catrice onder m’n ogen en op m’n neus, omdat-ie altijd rood is. Zoals je kunt zien is de concealer bijna op, maar ik heb ‘m denk ik ook al meer dan twee jaar. (Is dat vies? Ja hè?)

Vervolgens poeder ik was blush van Rimmel met m’n Kruitvat poederkwast op m’n wangen, zodat ik er wat minder bleek uitzie. Ik heb ooit vier gloednieuwe blushes van Romy gekregen, omdat zij ze niet gebruikte. Ik ben inmiddels aan de tweede begonnen, deze van Rimmel dus. Hoewel deze niet natuurlijk of dierproefvrij is, vind ik het ook zonde om het weg te gooien. Ik gebruik dus een tweedehands blush. Tja.

Als laatste teken ik mijn wenkbrauwen bij met een drie jaar oud potloodje van Rimmel. Zodra deze aan vervanging toe is, koop ik een dierproefvrij en natuurlijk wenkbrauwpotlood. Maar voorlopig kan ik hier nog mee vooruit! Ik gebruik op mijn lippen overigens meerdere keren per dag de Virgin Coconut Oil Lipbalm van Dr. Organic (staat niet op de foto). De lipbalm houdt m’n lippen lekker vettig, ruikt heerlijk naar kokos en bevat SPF 15.

Dit is dus wat ik vrijwel dagelijks gebruik! Voor speciale gelegenheden gebruik ik nog wel een eyeliner, oogschaduw en lipstick (alles van Catrice). Ik wil in de toekomst graag wat meer plasticvrije beauty- en verzorgingsproducten gaan gebruiken. Momenteel maak ik alles wat ik nog heb op. Zodra die aan vervanging toe zijn, ga ik op zoek naar een plasticvrij alternatief. Zo wil ik bijvoorbeeld graag een verpakkingsvrije bodybutter o.i.d. Heb jij tips voor mij? Laat het me weten in de comments!

 

 

 

 

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *