Do It Yourself: Homemade kokosyoghurt

Kokosyoghurt: een geschenk uit de hemel! Tenminste, als je van kokos houdt. Eén nadeel: kokosyoghurt is duur. Daarnaast verkoopt niet iedere supermarkt het en zitten er vaak extra toevoegingen in, die helemaal niet nodig zijn. Best jammer, aangezien kokosyoghurt ontzettend lekker is. Bijvoorbeeld als ontbijt, door je smoothie of als toetje. Gelukkig kan je zelf ook kokosyoghurt maken!

En nee, daar hoef je geen keukenprinses voor te zijn. Het is namelijk super simpel. Met slechts drie ingrediënten en een beetje geduld krijg je lekkerste kokosyoghurt! Het geheim is probiotica, wat onder andere te koop is bij Holland & Barrett.

Ingrediënten 

  • 200 gram kokoscrème
  • 2 probiotica capsules
  • 350 milliliter water

Wat je verder nog nodig hebt:

  • Een schone weckpot. Deze reinig je door ‘m te spoelen met heel heet water. Let op dat de weckpot niet te koud is wanneer je ‘m afspoelt, want dan kan het glas breken (been there, done that…).

Werkwijze

Haal de kokoscrème (santen) uit de verpakking en doe het in een pannetje. Giet er 350 ml kokend water overheen. De santen zal nu langzaam smelten. Roer het geheel glad en laat het afkoelen tot het lauw is. Open vervolgens twee probiotica-capsules en doe de inhoud daarvan bij de gesmolten kokoscrème. (De capsules zelf gebruik je niet.) Roer het geheel nog een keer goed door en giet het in de schone weckpot.

Laat de weckpot vervolgens 24 uur staan op een warme plek in huis. Schud de pot af en toe om, maar open ‘m niet. Na 24 uur zet je de weckpot in de koelkast. Nu zal de yoghurt dik gaan worden. Na nog eens 24 uur in de koelkast is de kokosyoghurt klaar!

In de koelkast is de yoghurt ongeveer vijf dagen houdbaar. Bon appétit!

 

Dit artikel is gesponsord. 

 

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *