Binnenkijken #2: tweedehands interieur van Renske

Binnenkijken #2: tweedehands interieur van Renske

Van mode tot aan ons interieur: het is je misschien al opgevallen dat we bij Good For van tweedehands houden. In de eerste Binnenkijken lieten we de tweedehands interieurvondsten van Lindsey zien. Vandaag is het de beurt aan Renske! Renske is 27 jaar oud, werkt op een basisschool in Antwerpen en woont samen met haar vriend in een knus appartement in het hart van Breda. Renske ken je misschien al van haar Instagram-account @Vintageorfair, waarop ze een een mix van interieur, fashion en lifestyle plaatst –  met een tweedehands, bewust en groen sausje. Renske heeft altijd al van tweedehands spullen gehouden. Als kind zijnde struinde ze al kringlopen en rommelmarkten af, op zoek naar vondsten voor in haar eigen kamer. Pas op latere leeftijd kwam het bewustzijn dat haar hobby (of misschien eerder levensstijl) óók een heel duurzame is. Na het zien van de documentaire ‘The True Cost’, besloot Renske haar toen al bestaande Instragram-account te veranderen naar @Vintageorfair, vanwege de quote ‘Why not vintage or fair?’ Sindsdien is Renske nog bewuster bezig met haar interieur, garderobe en lifestyle.

tweedehands interieur - Renske - @vintageorfair

Een gezellig mix

Zodra we binnenstappen bij Renske, zien we een mooi, licht en vooral gezellig appartement. Het interieur is een mix van verschillende stijlen, die dankzij het neutrale kleurgebruik toch goed bij elkaar passen. Dat Renske letterlijk en figuurlijk van groen houdt is duidelijk te zien: verschillende woonaccessoires zijn groen gekleurd en matchen goed bij de rest van het interieur. Renske vertelt dat vrijwel alles tweedehands is: van de bank tot aan de plantjes. Wat tof!

Eerst stond het huis voller met meer woonaccessoires, totdat iemand een opmerking maakte over dat er wel veel in huis stond. Die opmerking bracht Renske aan het denken: “Na de opmerking dat het huis wat “te vol” was, ben ik gaan nadenken over welke spullen nu echt van waarde zijn voor ons huis en in het algemeen. Ik ging me verdiepen in het ‘ontspullen’ en begon met minimaliseren. De spullen die overbodig waren heb ik naar de kringloop gebracht.” Renske heeft nu de afspraak met zichzelf om geen nieuwe items meer te kopen, tenzij ze het echt heel bijzonder vindt. Maar dan moet er wel iets ander weer de deur uit, om te voorkomen dat het huis binnen no time weer vol staat.

Vrijwel alle meubels en accessoires komen bij kringlopen en rommelmarkten vandaan, die Renske gemixd heeft met erfstukken van haarzelf en haar vriend. Zo is het krukje waar een plant op staat van haar moeder geweest. De pootjes heeft Renske zelf zwart geverfd. De eyecatcher in het huis, de oude kast, is een erfstuk van haar vriend. De kast is van zijn overgrootopa geweest. Leuk detail: in een la ligt zelfs nog een oude krant uit 1898 in!

tweedehands interieur - collage old closet - @vintageorfair

tweedehands interieur - plant - @vintageorfair

Tweedehands keuken

Dat vrijwel alles tweedehands is in Renske’s huis is niet overdreven: zelfs de keuken kun je als tweedehands beschouwen. Renske: “Toen we hier net kwamen wonen zat er een verouderde keuken in. De verhuurder bood aan om er een nieuwe keuken in te plaatsen. Via via kon hij aan een showroommodel komen. Het is uiteindelijk een moderne keuken geworden. We waren in het begin bang dat de keuken, dankzij de donkergrijze keukenkastjes en moderne uitstraling, niet bij de rest van het interieur zou passen. Maar eigenlijk past de keuken heel goed bij de rest. We zijn er daarom ook erg blij mee! Ook omdat we het showroommodel een tweede leven hebben kunnen geven.” Het bankstel en hocker komen van een kringloop vandaan en zijn al jaren oud. In Renske’s vorige woning had ze de bank bekleed met dekens, omdat ze de kleur van het bankstel niet mooi vond. Maar toen ze ging samenwonen in Breda, kwam de kleur plots wel goed tot z’n recht en heeft ze het bankstel zo gelaten.

tweedehands interieur - living room & kitchen - @vintageorfair

Bijzondere vondsten

Wanneer je de woonkamer in loopt, zie je direct een enorme canvas aan de muur hangen. Renske: “Deze canvas heeft op het kantoor van de V&D gehangen en heb ik tijdens de leegverkoop voor slechts €8,- op de kop weten te tikken. Ik móest hem hebben! Het is namelijk een oude foto van de Grote Markt hier in Breda en vond ik perfect in ons huis passen.” De lampvoet heeft Renske ook bij een kringloop weten te scoren. De kap is wel nieuw, aangezien ze geen mooie tweedehands kap kon vinden.

tweedehands interieur - canvas Grote Markt - @vintageorfair

Renske heeft voor haar studie een tijd in Spanje gewoond. In Spanje kwam ze in een vintagewinkel een oude kaart van Nederland tegen. “Deze moest ik hebben!”, zegt Renske. “Ik vond het zo bijzonder om in Spanje een oude landkaart van ‘Hollanda’ te vinden. Die kaart doe ik daarom ook nooit meer weg.” Op de vraag welke spullen ze nog meer nooit zal wegdoen antwoord Renske: “Ik denk dat ik de kast en het plantenkrukje nooit weg ga doen, omdat het beiden familiestukken zijn.”

tweedehands interieur - Hollanda map - @vintageorfair

DIY

Naast een ‘Kringloop Queen’ is Renske ook nog eens heel handig en creatief. Zo heeft ze zelf de wandplank in de woonkamer gemaakt, van een houten plank met twee riemen eraan vast. Ook verft ze meubels nog eens in een ander kleurtje: een hobby die uit haar jeugd is overgebleven. Renske heeft zelf de poten van de eetkamerstoelen zwart gemaakt, zodat ze beter bij de eettafel zouden staan. De eettafel is trouwens één van de meubels die niet tweedehands is. De lampjes boven de eettafel zijn oude bakelieten lampen die Renske zelf zwart gespoten heeft. Op de eettafel staat een grote groene vaas, die Renske ooit van een collega heeft gekregen. “Die collega en ik delen dezelfde hobby en hadden het vaak over onze tweedehands vondsten. Hij ging regelmatig met zijn vrouw naar Frankrijk, om daar bij brocantewinkeltjes op zoek te gaan naar pareltjes. Tijdens zo’n vakantie kwam hij deze groene vaas tegen. Hij wist al dat ik naar zoiets op zoek was en nam ‘m voor me mee. Hij vond het zo leuk dat ik ook gek ben op tweedehands, dat hij mij de vaas heeft gegeven.”

tweedehands interieur - shelf - @vintageorfair

tweedehands interieur - dining table - @vintageorfair

I’m in love!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt verliefd geworden op Renske’s huis. Ik vind het bijzonder dat vrijwel alles tweedehands is – dat doe ik haar niet na! Naast haar mooi ingerichte huis, is ze ook nog eens een leuke, gezellige meid. Bedankt Renske, voor het openstellen van je huis en de gezellige middag! ๐Ÿ™‚

tweedehands interieur - suitcases - @vintageorfair

Wil jij ook meedoen aan Binnenkijken? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder, of stuur een mailtje naar info@goodfor.nl. 

Volg:
Share

6 Reacties

 1. 3 mei 2018 / 09:31

  Leuk zeg! Ik heb Renske toevallig pas ontdekt op Instagram, dus erg leuk om wat meer over haar te zien zo. Interieur zegt veel over iemand, denk ik. Deze stijl vind ik heel mooi met veel hout en planten en familiestukken blijken dan inderdaad toch wel ietsjepietsje bijzonderder dan Ikea ๐Ÿ˜‰ Gaaf van die krant! Ben benieuwd wat erin staat ๐Ÿ™‚

  • Renske - Vintage or fair
   3 mei 2018 / 16:20

   Hi Linda!
   Dankje voor de leuke reactie !
   Liefde voor hout en planten is te zien dus, haha.
   Bovenop de krant ligt nog een extra beschermlaag papier, heb het nog niet aangedurfd ‘m verder te bekijken (behalve de kop en datum). Maar ooooit laat ik het je weten.

  • GoodFor
   4 mei 2018 / 06:32

   Wat leuk dat je Renske laatst via Instagram hebt ontdekt! Ze heeft zeker een mooi interieur ๐Ÿ™‚ Alles past ook zo goed bij elkaar! Best knap dat ze dat voor elkaar heeft gekregen met bijna alleen maar tweedehands spullen.

 2. 3 mei 2018 / 09:33

  Heel gaaf – fantastisch gedaan en een heerlijke stijl. Ik ben vooral jaloers op de keuken, die zou ik met liefde ook in mijn eigen huis hebben ๐Ÿ˜‰

  • Renske - Vintage or fair
   3 mei 2018 / 16:23

   Dankjewel voor de leuke reactie Carlien !

  • GoodFor
   4 mei 2018 / 06:33

   Die keuken is geweldig hรจ? En die is ook nog eens een soort van tweedehands! Dat maakt ‘m nรณg mooier haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *