Slow Brands #2

Slow Brands #2

Nu de lente begint door te breken en de winterkleding langzaamaan in de kast verdwijnt, is het weer tijd voor spring fashion. Nog behoefte aan inspiratie voor fashionable en duurzame mode voor jouw lente-garderobe? In Slow Brands staan er drie mooie, slow merken in de spotlights die allemaal perfecte aanvullingen op jouw kledingkast bieden. Read on!

Diario de una Couturier

Toen ik dit merk voorbij dacht ik meteen “Ja dit is er eentje voor Slow Brands!”. Diario de una Couturier is een tijdloos kledingmerk want samenwerkt met relatief kleine, zelfstandige ontwerpers uit Barcelona en Berlijn. De duurzame mode wordt in verschillende lokale ateliers handgemaakt en de stoffen worden altijd zorgvuldig uitgezocht op duurzaamheid. Naast duurzaam en eerlijk geproduceerd, is het ook nog eens redelijk betaalbaar, want de prijzen variëren van €40 voor een shirt tot €120 voor een paar schoenen.

Je shopt de producten van Diario de una Couturier hier.

Paloma Wool

De kleding van het Spaanse merk Paloma Wool geeft je een instant lentegevoel. De mooie jurken, jute-tassen en unieke shirts zijn gemaakt in Barcelona van natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen. Naast duurzame mode, heeft het merk ook een aantal accessoires zoals kettingen, tassen en schoenen. Give me all! De prijzen van de stukken variëren tussen de €45 euro voor een tas en €120 voor een jurk.

Je shopt de producten van Paloma Wool hier.

Tinsels

Het Frans merk Tinsels focust op vakmanschap uit de regio van Lyon. De stoffen zijn natuurlijk en worden geproduceerd in samenwerking met lokale weverijen. De kledingstukken hebben allemaal vrolijke kleuren en printjes en er wordt hiervoor gebruik gemaakt van Oeko-Text kleuring, wat beter is voor mens en milieu. De duurzame mode stukken van Tinsels zijn bijna uniek, omdat er maar op kleine schaal geproduceerd wordt. Prijzen variëren van €65 voor een T-shirt tot €140 voor een broek.

Je shopt de kleding van Tinsels hier.

Benieuwd naar meer duurzame mode en merken zoals Diario de una Couturier, Paloma Wool en Tinsels? Bekijk dan ook Slow Brands #1 of neem een kijkje op onze Fashion – Merken pagina voor duurzame mode-inspiratie.

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *