Eco-cool

nndsc01519

Vaak wordt gedacht dat Fairtrade en ecologische kleding alleen verkrijgbaar is in de vorm van geitenwollentruien in een poep-kleurtje of slobberbroeken. Maar het tegendeel is waar! Er zijn namelijk best veel winkels, ook online, die Fairtrade, milieuvriendelijke, diervriendelijke en ecologische kleding verkopen, die ook nog eens modieus is. Hieronder laat ik je een outfit zien, die fashionable (hoop ik althans), eerlijk en milieuvriendelijk is, met bijbehorende merken.

nndsc01516

ndsc01522

Bordeaux rode rib-coltrui: People’s Avenue

Een merk wat ik zelf heel leuk vindt, is People’s Avenue. Dit kledingmerk uit Amsterdam, streeft ernaar om biologische en gerecyclede kleding toegankelijk te maken voor iedereen. Wat ik een mooi uitgangspunt vind van dit merk, is dat zij vinden dat biologische kleding niet bijzonder hoort te zijn, maar juist de norm. Dit willen zij bereiken door modieuze kleding te creëren, die als pluspunt ook nog eens minder milieubelastend is. Het water wat wordt gebruikt tijdens de productie van de kleding, wordt namelijk voor 98% hergebruikt. Als laatste worden de werknemers in de kledingfabrieken eerlijk betaald en werken zij onder veilige werkomstandigheden.
Voor de trui, klik hier.

Velvet grijze pantalon: Jan’n June

Een ander merk wat hippe kleding verkoopt, is het Duitse Jan’n June. Ik zal gelijk met de deur in huis vallen, het merk is niet veel in Nederland verkrijgbaar. Verzenden vanuit Duitsland kost bijna €15, maar wanneer je iets echt graag wilt hebben, kan dit het waard zijn. Gelukkig wordt dit merk  voor een groot deel ook verkocht via wolfandstorm.com, een Nederlandse website met eco- en Fairtrade kleding.
Eigenlijk heeft Jan’n June hetzelfde verhaal als People’s Avenue: het wil eerlijke en duurzame kleding verkopen, wat tevens modieus is en niet al te veel kost. Jan’n June is van mening dat duurzame kleding vaak wordt gekoppeld aan de kleur groen, en laten ze dat nou net een lelijke en onflatteuze kleur vinden. Daarom bedachten ze dat duurzame kleding ook gekoppeld kan worden aan de kleur zwart. Dit is tevens ook de kleur die zij veel gebruiken voor hun ontwerpen, naast wit, grijs en donkerblauw. Ze maken bij de productie van hun kleding voornamelijk gebruik van de milieuvriendelijke stoffen Modal, biologisch katoen en gerecycled polyester. Tevens wordt veel kleding gemaakt in Polen, onder eerlijke werkomstandigheden.
Voor de broek, klik hier.

Zwart schoudertasje: Matt & Nat

Matt & Nat, afgekort voor Material en Nature, is een Canadees tassen en schoenenmerk. Dit merk maakt geen gebruik van dierlijke stoffen voor hun tassen en schoenen, maar maakt gebruik van vegan-leer, wat niet te onderscheiden is van echt leer. Verder is de binnenkant van de tassen gemaakt van 100% gerecyclede plastic flessen. Het vegan-leer bestaat uit PVC en PU, waarvan PU minder schadelijk is voor het milieu dan PVC. Daarom probeert Matt & Nat zoveel mogelijk gebruik te maken van PU voor hun schoenen en tassen. De fabrieken waar de schoenen en tassen worden geproduceerd, worden regelmatig door Matt & Nat bezocht. Nog niet alle fabrieken van het bedrijf voldoen aan de eisen van de SA8000 standaard, welke ervoor zorgt dat de werkomstandigheden kwalitatief goed zijn voor de werknemers. Ze zijn echter wel bezig om dit zo ver mogelijk door te voeren naar hun andere fabrieken.
Voor de tas, klik hier.

P.S.: De pet is vintage van Cheap Fashion in Rotterdam 😉

Volg:
Share

Plaats een reactie

  1. 8 januari 2017 / 17:46

    Super leuke outfit! De pantalon is echt iets wat ik zou aantrekken. Jammer van de hoge verzendkosten maar kan me voorstellen dat als je een paar items bestelt, dit het wel waard is.

  2. Pingback: Hoogwater |
  3. Pingback: Mix and Match |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *