Fair Fashion Festival Utrecht: de jubileum editie

Fair Fashion Festival Utrecht: de jubileum editie

Afgelopen zondag was het zo ver: toen vond de vijfde editie van het Fair Fashion Festival in Utrecht plaats. Een jubileum editie, die plaatsvond in de Winkel van Sinkel en het Stadhuis. Het Fair Fashion Festival is een initiatief van Fairtrade Utrecht en Young & Fair, een jongerenplatform gericht op eerlijke handel. Tijdens dit festival stond eerlijke mode een dag lang in het zonnetje (hoewel er die dag helaas weinig zon te bekennen was…). Met dit event willen de initiatiefnemers laten zien dat duurzame mode ook betaalbaar en fashionable is. Wil je weten hoe deze editie was? Lees dan snel verder!

Tijdens het gratis festival kon je je inschrijven voor verschillende lezingen, expert talks en workshops, die allen gericht zijn op duurzaamheid. Zo kon je de lezing ‘Een duurzame garderobe in 7 stappen’ volgen van Hailey Noa van fair fashion blog Palace of Bliss. Ook kon je als (beginnende) fotograaf een workshop volgen over streetstyle fotografie.

Warme winterjassen van Lizet van der Knaap

Naast verschillende worshops en lezingen, stond er op het stadhuisplein een markt vol met sustainable, fair en ecologische fashion, sieraden en artikelen. Je kon flink shoppen bij bijvoorbeeld Sus&So, Sophie Stone en Lizet van der Knaap. Ons oog viel op het toffe concept MIND YOUR BAG. Deze tassen zijn gemaakt van reststoffen uit de meubelindustrie en van textiel uit staalboeken uit meubelzaken. Het resultaat? One of a kind tassen met een luxe uitstraling. We like!

De tassen van MIND YOUR BAG

Wij hadden ons ingeschreven voor een aantal lezingen, maar die van Naomi Rachel Timan vonden we het meest inspirerend. Naomi is oprichter van ‘I was a…’ concept, waarbij oude leren meubels en jassen omgetoverd worden tot minimalistische, handgemaakte tassen. Naomi vertelde over hoe zij tot dit idee was gekomen, hoe ze te werk gaat en hoe ze zelf met duurzame mode omgaat. Niet alleen haar tassen zijn duurzaam: zo gebruikt zij bijvoorbeeld ‘gered’ papier uit een oude school voor haar labels. Ook worden haar tassen verstuurd in gebruikt verpakkingsmateriaal. Daar kunnen nog een hoop ondernemingen wat van leren! Naast haar enthousiaste verhaal, zijn haar tassen ook echt to die for.

Op deze dag werden er ook twee fashion shows georganiseerd. Wij waren uitgenodigd voor de afsluitende haute couture show, waar we ons konden vergapen aan de collecties van onder andere Monique Collignon the Conscious Collection en Guave.

De geweldige prints van Guave
Dat duurzaamheid en sophisticated samen gaan bewijst Monique Collignon wel

Het Fair Fashion Festival sloten we, geheel volgens de traditie, af bij Gys. Wat een inspirerende en informatieve dag was dit!

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *