Goed voor jezelf, goed voor de wereld: 5 tips

2017-05-26 09

In een tijd waarin we het allemaal druk druk druk hebben, is het soms lastig om aan jezelf te denken. Een etentje hier, een opdracht daar… Soms moet je op de rem trappen, voordat je met een burn-out thuis zit. Is het lastig om wat me-time in te plannen? Nee, absoluut niet! In dit artikel geef ik je vijf (duurzame) treat yo’self tips waar je direct blijer van wordt.

1. Zeg “Nee”
Heb je het gevoel dat je geleefd wordt, in plaats van dat je zelf leeft? Misschien zeg je teveel “ja” op alles. Het is soms helemaal niet erg om eens “nee” te zeggen tegen een afspraak. Goede vrienden of familie snappen heus wel dat je eens een weekend lang je favo serie wilt bingewatchen.

2. Organiseer een kledingruilparty
Zin om te shoppen of heb je opeens niets meer om aan te trekken? Trommel je vriendinnen op en geef een kledingruilparty. Ruim je kast uit en bepaal welke items je niet meer wilt, maar wel goed genoeg zijn om gedragen te worden. Haal lekkere hapjes en drankjes, nodig je leukste vriendinnen uit en laat de party maar beginnen! Wedden dat je aan het einde van de avond geen zin meer hebt om te shoppen?

3. Help een ander
In een tijd waarin we voornamelijk aan onszelf denken, is het fijn om juist een ander te helpen. Haal samen met je oma (of met iemand uit het bejaardentehuis om de hoek) boodschappen, help een dagje mee in het plaatselijke dierenasiel of doneer (eenmalig) een bedrag aan een goed doel. Het maakt niet uit wat je doet, een ander zal je dankbaar zijn. Dat voldane gevoel maakt jou uiteindelijk ook weer gelukkig. Win-win situatie!

Processed with VSCO with hb1 preset

4. Wees lief voor jezelf
In een tijd waarin we een perfect lichaam moeten hebben, is het soms lastig om de juiste balans te vinden. Jezelf opsluiten in de sportschool en een streng dieet volgen brengt je misschien wel tot die killerbody, maar gelukkiger wordt je er niet van. Natuurlijk is het belangrijk om gezond te eten en om voldoende te bewegen, maar gun jezelf ook wat. Neem voldoende rust en wees minder streng voor jezelf. Plan bijvoorbeeld een avond zondag in en verwen jezelf. Chill kleding aan, fairtrade chocolade erbij en blijf de hele dag in bed met een goede serie of leuk leesvoer. Heb je chocolade over? Mooi, dan kun je de rest van de week iedere dag genieten een blokje (of twee). 😉

5. Ga de natuur in
Niets ontspant meer dan de natuur in gaan. Maak een heerlijke boswandeling of ga naar het strand. Laat je telefoon achterwegen en maak je hoofd leeg. Neem als beloning iets lekkers bij dat leuke tentje in de buurt en je kunt er weer tegenaan!

PS. In het kader van lief zijn voor jezelf: je kunt nog steeds 15% korting krijgen op de lingerie van Tizz and Tonic! Gebruik de code ‘goodforyou15’.

Processed with VSCO with hb1 preset

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *