Groene Dingen #14

Groene Dingen #14

Jaja, het is weer tijd voor Groene Dingen! Terwijl ik dit schrijf lijkt het alsof we al in mei leven, maar niets is minder waar – het is namelijk nog maar februari. Heerlijk hoor, dat voorjaarsweer, maar wel bizar dat we dat nú al hebben… Anyway, deze Groene Dingen is gericht op alle duurzame initiatieven en events voor in maart. Benieuwd wat er komende maand allemaal te doen is? Lees snel verder!

Nationale Week zonder Vlees

nationale week zonder vlees

Van 11 t/m 17 maart is de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Na een succesvol eerste editie in 2018, wilt Isabel Boerdam (De Hippe Vegetariër) dit jaar mensen weer motiveren een weekje geen vlees te eten. Samen met diverse partners uit de voedselindustrie vindt Isabel dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom promoten ze een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten. Wist je dat als je een week geen vlees eet, je maar liefst 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees bespaart? Vorig jaar deden er 30.912 deelnemers mee, die samen 4.018.312 liter water, 2.349.312 km autorijden en 23.802 kg dierenvlees bespaarden. Kortom, genoeg redenen om een week als vegetariër door het leven te gaan! Heb je inspiratie nodig? Check onze vega(n) recepten!

Klimaatmars

Klimaatmars

In Amsterdam gaan ruim 10.000 mensen massaal protesteren voor een beter klimaat. Nu wetenschappers er unaniem over eens zijn dat de klimaatverandering wordt veroorzaakt door de mens, is het tijd voor actie. Het moet en het kán anders. Onze regering moet kiezen voor échte oplossingen en de grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Op zaterdag 10 maart gaat men de straat op voor een eerlijk klimaatbeleid. Een fantastisch initiatief! Wil jij ook dat de regering eindelijk met een goed klimaatbeleid komt? Loop dan mee met de Klimaatmars! Meer info vind je op Facebook

Landelijke Opschoondag

Op 23 maart is het weer zover: dan vindt de 17e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Dé dag waarop heel Nederland meehelpt om zwerfafval op te ruimen. Met het thema ‘Iedereen doet mee’ wil initiatiefnemer NederlandSchoon benadrukken dat iedereen welkom is deel te nemen aan deze grootschalige opruimactie. Op Landelijke Opschoondag hebben alle buurten in Nederland één gezamenlijke missie: zo zwerfafvalvrij mogelijk worden, zodat we op een schone straten van het voorjaar kunnen genieten. Dat zwerfafval slecht voor milieu en dier is, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. De Landelijke Opschoondag zorgt voor meer bewustzijn onder de mensen. Wil je jouw buurt ook zwerfafvalvrij maken? Trommel wat vrienden op en meld je aan op de website van NederlandSchoon!

Volg:
Share

2 Reacties

 1. 28 februari 2019 / 11:06

  Ik ben sowieso bij de klimaatmars en ook met de opschoondag wil ik eigenlijk nog iets organiseren. Thanks voor de reminder!

  • GoodFor
   Auteur
   28 februari 2019 / 14:02

   Tof dat je erbij bent! Ik ga waarschijnlijk ook 🙂 Wat wil je organiseren voor Opschoondag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *