Groene Dingen #6

Groene Dingen #6

Jawel dames en heren, het is weer tijd voor de maandelijkse Groene Dingen! We hebben een aantal lekkere, interessante en fashionable groene initatieven voor aankomende maand uitgelicht. Ben je benieuwd welke? Lees snel verder!

Pop-up store Take It Slow

Kennen jullie de fijne online webshop Take It Slow (takeitslowfashion.nl) al? Deze webshop is opgericht door Laura Snijder in 2016 en is inmiddels een grote speler in de fair fashion industrie. En da’s ook niet zo gek, want ze verkoopt prachtige, minimalistische kleding van o.a. Alchemist, Filippa K, Frisur, KOWTOW en POPUPSHOP. En nu gaat Take It Slow van online naar offline! Van maandag 26 februari tot en met zondag 4 maart om precies te zijn. Een week lang krijgt iedereen de gelegenheid om de Take It Slow-selectie van eerlijke en duurzame kleding te shoppen. Extra leuk: op de wintercollectie krijg je 40% korting! De Take It Slow pop-up store vind je in de Huidenstraat 13 (de negen straatjes) in Amsterdam.  Lees hier meer informatie over de pop-up store. Ga jij ook langs?

 

Energie Besparen Doe Je Nu

Nu? Ja, nu! Het gaat hier om de duurzaamheidscampagne van de Rijksoverheid, met als doel om meer woningen energiezuiniger en duurzamer te maken. Dat kan op verschillende manieren: het isoleren van het dak, de gevel, de vloer en de ramen, maar ook door het nemen van een biomassaketel, pelletkachel, warmtepomp, zonneboiler en zonnepalen. Het doel van Energie Besparen Doe Je Nu is dat de uitstoot van CO2 zo snel mogelijk omlaag moet. In 2050 moet die CO2 uitstoot zelfs gereduceerd zijn tot nul. Waarom woningen juist nú zuiniger moeten worden? De hoeveelheid CO2 door het jaarverbruik van gas en stroom van alle woningen is vergelijkbaar met 16% van de totale jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen in Nederland. De campagne is voornamelijk bedoeld voor huiseigenaren. Maar ook als huurder kun je actie ondernemen! Helemaal als je je buren zo ver krijgt mee te doen met het aanvragen van bijvoorbeeld zonnepanelen. Kritische side note: Vervang bijv. je Cv-ketel pas als deze daadwerkelijk aan vervanging toe is. De productie van een nieuwe ketel is ook milieuvervuilend, evenals het verwijderen en de verwerking van het oude exemplaar. Wacht daarom liever eerst even met je 8-jaar oude Cv-ketel eruit te slopen voordat je een duurzamer exemplaar neemt.

Ben je benieuwd naar wat jij kunt doen om je huis energiezuiniger te krijgen? Kijk dan op de website energiebesparendoejenu.nl

 

Nationale Week Zonder Vlees

Ben jij een echte carnivoor, maar denk je steeds meer na over je vleesconsumptie? Doe dan van 5 tot en met 11 maart mee met de Nationale Week Zonder Vlees. Een soort Meet Free Monday, alleen dan keer zeven. Een challenge die zéker het overwegen waard is, want wist je dat je als volwassene één week geen vlees eet, je 7 maanden douchewater, 111 kilometer autorijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom bespaart? Dat zijn harde cijfers! Genoeg redenen dus om mee te doen de Nationale Week Zonder Vlees.

Deze post is mede tot stand gekomen door een samenwerking met Energie Besparen Doe Je Nu.

 

 

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *