Groene Dingen #9

Groene Dingen #9

Het is weer tijd voor een nieuwe Groene Dingen, de negende zelfs alweer. Zoals elke keer, staan er weer 3 mooie, groene en duurzame projecten centraal. En deze keer kan je ook nog eens allemaal deelnemen: dat is pas leuk! Nieuwsgierig hoe? Lees dan snel verder.

De Slow Fashion Summer

Misschien heb je het al voorbij zien komen bij onze collega-slow fashion bloggers en zo niet, dan vertellen we het hier gewoon nog een keer. De Slow Fashion Summer is een initiatief van CollAction, een crowdacting-platform dat oplossingen presenteert voor collectieve actieproblemen die moeilijk zijn op te lossen als individu maar niet wanneer we onze krachten bundelen. Een van deze problemen is het feit dat de fast fashion industrie een van de meest vervuilende en milieubelastende industrieën is, wat niet bij iedereen bekend is. CollAction probeert hier bewustzijn en verandering in te brengen door deze zomer 2500 mensen bij elkaar te krijgen die collectief drie maanden stoppen met het kopen van (nieuwe) kleding. Wanneer iedereen van deze 2500 deelnemers dit volhoudt, wordt meer dan 90 miljoen liter water bespaart en komt er 360.00 kilo CO2 minder de lucht in. Wil je meedoen aan dit geweldige initiatief? Dat kan! Meld je aan via de website van CollAction.org vóór 21 juni en ga de uitdaging gezamenlijk aan.

De Zomertuin van Bret

Ik vind festivals ontzettend leuk om naar toe te gaan, alleen ben ik me wel altijd bewust van de milieu-impact die festivals hebben: denk aan de hoeveelheid plastic bekers, bestek en bordjes die worden gebruikt, maar ook plastic muntjes en het energieverbruik. Dit vond een groep Amsterdamse groene ondernemers nou ook en daarom besloten zij samen een groen festival te organiseren: De Zomertuin van Bret. Maar wat maakt dit festival nou zo groen? Naast de prachtige groene locatie in Amsterdam, worden er geen plastic muntjes en bekers gebruikt maar moet je pinnen aan de bar (gemaakt van gerecycled materiaal) om iets te betalen en kan je zelf je statiegeldbeker omspoelen om een nieuw Gulpener-biertje te halen (afkomstig uit de meest groene brouwerij van Nederland). Je kan er gratis kraanwater drinken in plaats van mineraalwater van de andere kant van Europa, vegetarische en biologische gerechten eten van gerecyclede borden met gerecycled bestek, en dansen naast de eerste lokale biologische DIY stadsdwijngaard. Als dat nog niet genoeg is, bestaat de line-up grootendeels uit Nederlandse artiesten, die niet overgevlogen hoeven te worden uit een ander continent. Dansen doe je voor het podium, dat volledig gemaakt is van gereyclede materialen en werkt op een energiezuinig audio- en lichtsysteem dat aangesloten is op lokale groene stroom. Er is werkelijk overal aan gedacht om dit festival een duurzaam succes te maken. Wil jij bij dit festival aanwezig zijn op 11, 12, 18 en/of 19 augustus en bijdragen aan de circulaire economie, koop dan snel je tickets via de website van De Zomertuin van Bret.

State of Fashion 2018: Searching for the New Luxury

Zin om naar een mode-tentoonstelling te gaan? Ga dan tot en met 22 juli naar State of Fashion 2018: Searching for the New Luxury in De Melkfabriek, Arnhem. Dit evenement richt zich volledig op een duurzame en eerlijke mode-industrie, wat naar voren komt in initiatieven en projecten die meewerken aan het evenement. Het evenement probeert consumenten aan het denken te zetten over de kledingindustrie, door bijvoorbeeld elke vrijdagavond een debat te houden waarbij internationale sprekers vragen beantwoorden over de (groene) toekomst van mode. Ook kan je een tentoonstelling bezoeken, waarbij searching for the new luxury centraal staat en er gekeken wordt hoe verbeeldings-, verleidings- en innovatiekracht van mode ingezet kunnen worden om de mode-industrie toekomstbestendig te maken. Wie er allemaal mee doen aan het event en te zien zijn op de tentoonstelling? Denk aan groene modegoeroes Vivienne Westwood en Stella McCartney. Maar ook Bruno Pieters, Iris van Herpen en Fashion Revolution. Al zin om te gaan? Je koopt op de website van State of Fashion je tickets of aan de deur.

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *