Hoogwater

ndsc01593

Ik wil al een tijdje een ankle jeans met cut-offs, waarbij de voorkant korter is dan de achterkant. Toch heb ik er nog geen eentje gekocht, ondanks dat H&M ongeveer 40 verschillende soorten verkoopt. Ik bedacht me namelijk, dat zo’n trend als dit over een half jaar misschien al niet meer “in” is en je dan opeens voor lul loopt met je afgeknipte ongelijke hoogwater broek. Tevens kost het produceren van één spijkerbroek zo’n 6800 liter water (terwijl één keer een bad vullen 114 liter kost). Beetje onnodig gebruik van het kostbare water, als je het mij vraagt.

Toen kreeg ik een geniaal idee (heb ik wel vaker). Ergens in mijn kast had ik een oude spijkerbroek liggen die ik eigenlijk niet meer zo leuk vond en daarom nooit meer aan had. Zonde van die 6800 liter water. Dus besloot ik om mijn oude spijkerbroek zelf om te toveren in zo’n enkelbroek. Ik nam er een voorbeeldje bij van een broek die ik er wel leuk uit vond zien, de schaar deed zijn werk en binnen notime was mijn oude spijkerbroek opeens een ankle jeans met cut-offs! Zo heb ik een oude spijkerbroek nieuw leven in geblazen (hoe bedoel je duurzaam?!) en er toch een “nieuwe” broek bij. Zo makkelijk kan het zijn!

Hieronder zie je hoe de broek er nu uit ziet + hoe ik hem heb gecombineerd met fair en milieuvriendelijke kleding.

ndsc01584
Grijs vest en zwart shirt met col zijn van Peoples Avenue. Zwarte schoudertas is van Matt&Natt.
ndsc01595
Niet van H&M te onderscheiden he 😉
ndsc01599
*Denkend aan die ene (broek)*

Wil je meer lezen over Peoples Avenue en Matt&Nattlees dan mijn artikel over deze twee merken. Wil je meer weten over de impact die het maken van spijkerbroeken heeft op het milieu, lees dan mijn artikel over jeans.

Volg:
Share

Plaats een reactie

 1. Marlieke Broekmeulen
  22 februari 2017 / 07:05

  Wow wat slim haha! En het ziet er nog gelikt uit ook.

  • rooompie
   Auteur
   27 februari 2017 / 20:05

   Thanks! Lijkt net “echt” he, haha!

 2. Pingback: Denim trend 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *