I’m Blue Dabadidabadoe

nnDSC01707

Op Instagram kwam ik, naast een hoop foto’s van katten, een nieuw Nederlands merk tegen: Aesthetic Stories. Opslag was ik verliefd op de mooie producten die zij verkopen via hun eigen webshop. Zoals bekend wil ik liever alleen ecologische, milieuvriendelijke en eerlijke kleding kopen, maar dit kon ik niet heel duidelijk terugvinden op hun site. Daarom besloot ik het bedrijf een berichtje te sturen op Instagram.

Naast dat Aesthetic Stories super aardig reageerde, gaven zij mij ook aardig wat informatie over hun productie. Allereerst gaven zij aan dat duurzaamheid en eerlijke arbeidsomstandigheden erg belangrijk voor hun is. De gehele collectie is gemaakt van katoen wat lokaal geproduceerd wordt in Portugal. De katoen wordt verwerkt in een fabriek die dichtbij de katoenvelden ligt, waardoor de carbon footprint van het vervoer van het katoen laag ligt. De fabriek is van een familiebedrijf in Portugal, waardoor er van eerlijke werkomstandigheden uit kan worden gegaan. Tevens heeft de katoen een Oeko Tex Standard 100 certificaat, wat betekent dat er geen schadelijke stoffen zijn gebruikt voor de katoen. Het katoen is dus niet biologisch, maar dit komt omdat het nog niet haalbaar is voor het bedrijf omdat zij net zijn begonnen.

Ik besloot de Newsha Pants in de kleur pebble blue te bestellen.  Op de website kan je onder het kopje transparantie zien hoe het bedrijf tot de prijs is gekomen: €20 euro gaat naar de fabriek (inclusief stof en trimmings), €2 voor transport van Porto naar Amsterdam, €6 voor brand building, €8 voor het verzenden en de verpakking (labels, dozen en tape) en €49 euro voor de ontwikkelingskosten van de nieuwe collectie (inclusief 21% BTW). Lekker duidelijk dus! Binnen een paar dagen had ik de broek in huis (+ gratis verzendkosten!).De stof voelt super fijn aan en de kleur ziet er mooi uit. Als ik de broek aan heb, voelt het net als een joggingbroek, maar dan netter. Perfect voor mij dus!

nDSC01709

Ik combineer de broek hier met mijn knalroze Matt & Nat tas, roze Lily & Laura armband, wit t-shirt gemaakt van Tencel van Sissy-Boy en mijn 6 jaar oude Vans. Het t-shirt is niet van een duurzaam merk, maar in ieder geval wel van een duurzame stof. Het shirt (en de schoenen) heb ik gekocht voordat ik mij begon te beseffen hoe slecht de kledingindustrie is voor mens, dier en milieu.

nDSC01703

Kopen?

Lichtblauwe cropped broek – Aesthetic Stories – €85 – klik hier.

Felroze schoudertas – Matt & Nat – €85 – klik hier.

Roze armband – Lily & Laura – €11 – klik hier.

P.S.: Dank aan moeders de fotograaf voor de foto’s <3

Volg:
Share

Plaats een reactie

  1. Pingback: Take it Slow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *