Inspiratie: December gift guide

Inspiratie: December gift guide

Knock, knock, december staat weer voor de deur! En dat betekent: een hoop gezelligheid, veel eten en… cadeautjes! Hartstikke leuk natuurlijk, maar wat nou als je bewust bezig bent met je consumptiegedrag? Het geven en krijgen van veel, veelal niet duurzaam en eerlijk geproduceerde, cadeaus voelt dan een beetje tegenstrijdig met je idealen (of lifestyle). Lucky you, want Good For heeft een aantal prachtige presentjes gevonden, die duurzaam en/of fair geproduceerd zijn. Leuk voor je vader, oma, broertje en je beste vriendin. Of gewoon voor jezelf. Welke cadeaus komen bij jou op je verlanglijstje?

For her

Essentials Holiday Kit – Kenkô – €29,99

Een beautybox vol met mini’s die goed voor je huid én voor de planeet zijn: dat is de Kenkô Essentials Holiday Kit in een notendop. De box bevat o.a. een deodorant, een lipbalm en een diep reinigende gezichtsborstel. Ideaal voor de volgende citytrip samen met je beste vriendin!

 

Ketting – Wildthings – vanaf €34,95

Een mooi sieraad: wie wordt daar nu niet blij van? De sieraden van Wildthings worden eerlijk gemaakt in Bali. Los van elkaar zijn de kettingen al een eyecatcher an sich, maar samen stelen ze helemaal de show. Mooi!

 

Bandana – Jan ’n June via Wolf & Stom – €14,95

Kom deze winter alvast in zomerse sferen met deze bandana van Jan ’n June! Gemaakt van gerecycled polyester en met elastische band, zodat-ie goed op je hoofd blijft zitten. Vergeet trouwens niet de cadeauselectie van Wolf & Storm te bekijken. Wellicht dat je daar nog wel iets véél leukers (voor jezelf) vindt!

 

Het Zero Waste Project – Bol.com – €20,-

Is jouw moeder ook geïnteresseerd in jouw duurzame lifestyle? Geef haar dan dit boek cadeau! Dit boek van zero waste-pioniers Jessie en Nicky Kroon biedt genoeg handvatten voor een bewust en afvalvrij leven. Enne, als je ‘m moeder het boek uit heeft kan jij hem weer lenen. 😉 Win-win situatie dus.

For him

Scheerzeep – Nourished – €10,50

Een man kan niet zonder scheerschuim. Maar scheerschuim van bekende merken zitten vaak in milieuonvriendelijke verpakkingen en vol met schadelijke stoffen. Daar wordt een mannenhuid niet blij van! Gelukkig kan het ook anders. Wat dacht je van deze verpakkingsvrije scheerzeep? Gemaakt van o.a. eucalyptus en witte klei, zonder parabenen, chemicaliën, synthetische stoffen en palmolie.

 

Thermos Food Jar – Green Jump – €35,95

Hét perfecte cadeau voor elke fitboy: de Thermos Food Jar. In deze isolerende thermospot blijft eten 7 uur warm of 9 uur koud. Verkrijgbaar in drie stoere kleuren en vrij van schadelijke stoffen. Leuk: bij de pot zit een opvouwbaar lepeltje. Zero Waste

 

Herbruikbare koffiefilters – Green Jump – €13,99

Zet jouw opa nog koffie op de old school manier? Per dag wordt er dan minimaal één filterzakje weggegooid. Dat dit ook anders kan bewijst Green Jump met deze herbruikbare koffiefilters! Eerlijk geproduceerd, gemaakt van biologisch katoen en net zo makkelijk in gebruik als de reguliere filterzakjes.

 

T-shirt – Armed Angels – €29,90

Kan je vriend wel wat nieuwe shirts gebruiken? Wat dacht je dan van dit exemplaar? Onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt van biologisch katoen. En misschien mag je dit shirt wel een keer van hem lenen, want wij vinden ‘m voor vrouwen ook heel tof!

Voor iemand die alles al heeft

Moet je een cadeau scoren voor iemand die niet weet wat hij/zij wilt en eigenlijk alles al heeft? Doneer dan namens hem/haar wat aan een goed doel. Wij vinden het initiatief van Varkens in Nood heel mooi. Voor een bedrag naar keuze geef je varkens een zacht nestje cadeau! In reguliere stallen bevallen zeugen op een koude harde grond, terwijl dat geheel tegen de natuur in gaat. Varkens in Nood zamelt geld in om varkens in de bio-industrie te kunnen voorzien van jute zakken en stro, zodat ze daar een warm nestje voor hun biggetjes kunnen maken. Check vooral dit schattige filmpje hieronder:

Alle afbeeldingen zijn afkomstig van de betreffende merken. Het stukje over Varkens in Nood is niet gesponsord en komt geheel vanuit Good For zelf. 

 

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *