Liberality Fashion maakt sustainable fashion betaalbaar (+ WINACTIE)

Liberality Fashion maakt sustainable fashion betaalbaar (+ WINACTIE)

Trendy. Betaalbaar. Comfy. Maar ook fair en duurzaam. Maak kennis met Liberality Fashion: leisure wear die je zowel op je luie zondag als op een drukke dag vol meetings kunt dragen. Liberality maakt met haar uniseks items geen onderscheid tussen man en vrouw – alleen de pasvorm verraad of het kledingstukken voor mannen of vrouwen is. De collectie bestaat uit tijdloze hoodies, ’s zomerse T-shirts en zachte sweaters. Alle items zijn duurzaam en fair geproduceerd, wat van Liberality een nog mooier merk maakt.

Liberality Fashion wilt helpen

Liberality Fashion is in 2015 opgericht door Cas Schelvis, die de behoefte had mensen te helpen. Toen hij erachter kwam hoe scheef de verhoudingen in de mode-industrie zijn, wilde hij graag verandering teweegbrengen. Met het aanbieden van eerlijke, betaalbare, kwalitatief goede kleding helpt hij zowel de mensen die het maken als de mensen die het dragen. Het doel van Liberality is om gezonde en eerlijke producten te maken die mensen blij maken.

Het merk heeft een andere kijk op de kledingproductie dan menig sustainable fashion producent. In tegenstelling tot een hoop kledingproducenten, die hun productie hebben verplaatst naar landen met strengere wetgeving, gelooft Liberality dat dit geen enkel nut heeft. De fabrieken in derdewereldlanden worden door andere kledingproducenten in gebruik genomen, terwijl de omstandigheden en voorwaarden voor de lokale werknemers totaal niet verbeteren. Liberality produceert haar kleding in landen waar de problemen het grootst zijn. Dit doen ze omdat ze in deze landen willen laten zien dat het productieproces ook op een eerlijke en gezonde manier kan. Dit doen zij door transparant te communiceren over de productieprocessen en kiezen zorgvuldig de juiste partners uit.

De gehele collectie is gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen, van goede kwaliteit. Hierdoor gaan de items lang mee – wat het nog duurzamer maakt. Liberality heeft een aantal certificaten van verschillende labels, waaronder GOTS, OCS 100, OCS Blended en Oeko tex. Ik heb van Liberality een hoodie en een sweater mogen ontvangen, om te laten zien dat duurzaamheid, betaalbare kleding én er fashionable uit zien wél met elkaar samen kunnen gaan.

How to wear

Een hoodie, die had ik nog niet in de kast liggen. En ik moet bekennen dat ik sowieso nog nooit een hoodie gedragen heb. Maar toen ik ‘m zag, moest ik ‘m hebben. Daar heb ik gelukkig geen spijt van gekregen! Hoewel ik altijd dacht dan een hoodie te ‘stoer’ voor mij zou zijn, combineert ‘ie perfect met vrouwelijke items, waardoor hij toch helemaal in mijn garderobe past.

Deze hoodie kun je tijdens een Netflix bingewatch avondje dragen. Maar je kunt ‘m ook, zoals ik, als een soort jacket dragen, geheel in stijl met de layering trend.  Style het geheel af met een mom jeans en een paar vrouwelijke schoenen.

Oh my god, ik ben verliefd! De kleur is to die for en de sweater zelf is heerlijk warm. Een perfect item voor in het voorjaar. Ik draag ‘m hier in m’n vintage mom jeans, met een paar sneakers in bijpassende kleur en een organic cotton denim jacket.

WINACTIE!

Ben jij ook zo enthousiast over Liberality Fashion als ik? Lucky you, want je kunt een logo T-shirt ter waarde van €19,95 winnen! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is @liberalityfashion en mijzelf (@lindseygoodfor) te volgen via Instagram. Laat me ook weten waarom jij een T-shirt van Liberality Fashion wil winnen! De winnaar wordt dinsdag 24 april bekend gemaakt.

Dit artikel is in samenwerking met Liberality Fashion tot stand gekomen.

 

 

 

 

 

 

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *