Mix and Match

roman-kraft-91576

Jeeeeeej het zonnetje schijnt en de lucht is blauw, zomerse outfits, kom maar gauw (copyright bij de Teletubbies)!

Het is al een aantal dagen heerlijk weer, ik ben inmiddels al weer lekker verbrand (vraag niet hoe ik dat voor elkaar krijg), en de bloemetjes beginnen langzaam te groeien! Oh, en de moestuintjes van de Albert Heijn zijn er weer!!!! Dat moest ik even kwijt. Al die mooie zonnestralen schreeuwen om nieuwe zomerkleding, maar wat nou als je je winterkleding zo kan stijlen dat het ook in de lente/zomer leuk is? Ik probeerde het uit.

Afgelopen kerst kocht ik via mijn favo webshop Wolf and Storm een velvet pantalon van het duurzame, ecologische en fairtrade merk Jan’n June. Ik heb hem inmiddels al minimaal 30 keer aangehad en vind het dus helemaal niet leuk om hem op te bergen omdat het langzaamaan zomer wordt. Aangezien het in Nederland echter bijna nooit warmer wordt dan 20 graden, kan ik de broek nog makkelijk aan. Hij is namelijk niet super warm en kan dus best gedragen worden wanneer het zonnetje schijnt, zonder te smelten van hitte. En nog leuker, velvet blijft ook deze lente/zomer nog even in! Ik combineerde de broek (waar ik hier eerder al over schreef) met mijn Matt & Natt schoudertasje, een super lief roze armbandje van het eerlijke merk Lily & Laura, mijn oude Adidas sneakers en een roze topje van de H&M van 4 jaar geleden (oja, en een haar elastiekje om mijn pols want die was ik vergeten af te doen). Roze is, volgens de tijdschriften die ik lees en de bloggers die ik volg, dé modekleur van dit seizoen. De zwart-grijze velvet broek past goed bij deze knalkleur.

nDSC01667
Check even m’n meloensokken #swek

Hoewel ik absoluut niet merken als Adidas en H&M wil promoten (en ik ook geen leer meer wil kopen), kan ik er niet omheen dat ik dit tot een jaar geleden wel deed. Ik vind het super zonde om de kleding die ik toen heb gekocht, nu opeens niet meer te dragen of zelfs weg te doen. Want, de kleding is al gemaakt en het is juist milieuvervuilend om alles opeens weg te doen. Ik probeer langzaamaan mijn kledingkast steeds duurzamer te maken, maar dit gaat niet zo snel. Alle stukken vervangen voor duurzamere stukken, terwijl de niet-duurzame producten gewoon nog draagbaar zijn, is niet waar ik naar streef. Wat ik wel doe is, naast 300 keer nadenken voordat ik iets koop, alleen nog maar duurzame, ecologische en/of fair trade kledingstukken en accessoires kopen.

nDSC01664

Kopen?

Grijs-zwarte velvet pantalon – Jan’n June – €95 – klik hier.

Zwart schoudertasje – Matt & Nat – €120 – klik hier.

Roze armbandje – Lily & Laura – €11 – klik hier.

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *