Netflix and Educate Yourself…

giulia-bertelli-104575

Verveel je je op deze maandagavond? Dan heb ik hier wat tips voor je, zodat je je niet meer zult vervelen, en waar je ook nog eens wat van kan leren (jaja, leren in de avond, nerd).

The True Cost – Documentaire

Deze documentaire richt zich volledig op kleding, en waar het vandaan komt. Maar vooral wordt er gekeken naar welke prijs er wordt betaald voor al die kleding. De prijs die de werknemers in de fabrieken betalen, de prijs die de natuur betaalt, het komt allemaal aan bod in deze documentaire. Een echte must-see voor (duurzame) modeliefhebbers. Bekijk hem op Netflix.

true_cost2

Dit is een Goede Gids – Boek

Hij is net uit, het vervolg van Marieke Eyskoots Talking Dress. In dit boek, of eigenlijk gids, staan super veel tips voor een duurzame levenstijl. Inclusief adresjes voor duurzaam eten, eco- en fair trade kledingmerken, tips voor duurzame verzorging, en nog veel meer! Nou, makkelijker kunnen we het niet maken toch? Te koop bij bol.com.

Afbeeldingsresultaat voor dit is een goede gids
Foto door lauraenjames.com.

Plastic Paradise – Documentaire

Deze indrukwekkende documentaire verdiept zich in de “plastic soep” die in de oceanen te vinden is. Zo worden er gesprekken gevoerd met wetenschappers, de industrie en activisten over onze plastic consumptie en de bijkomende vervuiling hiervan. Na het kijken van deze documentaire zal je zeker anders over plastic gaan denken (plus, denken is super leuk als je wilt gaan slapen toch?!). Helaas staat deze docu niet op Netflix, maar zoals we allemaal weten kan je ook op andere manieren aan films komen (hehehe).

Plastic-Paradise

Slow Fashion – Boek

Dit boek van People Tree founder Safia Minney is eigenlijk een documentaire an sich: het behandeld het effect dat de modeindustrie heeft op onze aarde en mensen, laat deskundigen aan het woord, en laat zien hoe het wél kan. Leuk pluspunt, het boek ziet er ook nog eens super mooi uit (kan je hem lekker crea op je koffietafel leggen enzo). Je koopt hem bij (hoe kan het ook anders, ze hebben daar alles) bol.com.

bsfap-spread

Planet Earth – Documentaire

Ja duh, tuurlijk staat deze ertussen. Omdat deze BBC documentaire over onze planeet laat zien hoe mooi moeder aarde eigenlijk wel niet is en hoe blij wij hiermee zouden moeten zijn. In acht delen neemt deze docu je de hele wereld over en brengt je naar plekken die je nog nooit hebt gezien. Je kijkt je ogen uit, maar ik hoop ook dat je hierna onze aarde en haar bewoners (nog) meer gaat waarderen. Je kijkt deze achtdelige serie op Netflix.

Netflix-Silverback-Films-WWF-Our-Planet-DocuSeries

 

Volg:
Share

Plaats een reactie

 1. 19 maart 2017 / 15:30

  Goeie tips! The True Cost staat al een tijdje op mijn to watch-lijstje. Plastic Paradise lijkt me ook heel interessant, maar wel heel erg confronterend (voornamelijk omdat ik – nog – niet zo goed ben ik plastic mijden …). Misschien moet ik daarna maar weer Planet Earth kijken om er een beetje tegenaan te kunnen 😉

  • Romy
   Auteur
   22 maart 2017 / 13:22

   Daar kan ik me zeker in herkennen, ik heb ook nog aardig wat moeite met het minderen in plastic (het zit echt overal omheen!). Afsluiten met Planet Earth is dan inderdaad een goed idee haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *