New Year, Green Me

sd2fxgkdagk-brigitte-tohm

2017 duurt inmiddels al weer 3 dagen, wat betekent dat alle goede voornemens al zijn verbroken en het sportabonnement al weer vergeten is. Tijd voor écht goede voornemens dus, in de vorm van een milieubewuster, groener, duurzamer en noem maar op nieuw jaar en nieuwe jij. Ik geef je 4 tips en ideeën voor het creëren van een bewuster leven, al zijn sommige stapjes maar klein (ze zijn altijd beter vol te houden dan elke dag sporten).

1. Ecosia... search engine to your google bing yahoo etc it s called ecosia

Ecosia is een search engine, net zoals Google of Bing. Wat bijzonder is aan Ecosia, is dat elke keer wanneer jij iets opzoekt (“Hoe wordt ik een Victoria’s Secret angel?”), worden er advertenties weergegeven, die vervolgens geldt opleveren voor Ecosia, waarmee zij vervolgens bomen planten. Hoe leuk! Het planten van deze bomen gebeurd momenteel onder andere in Peru en Madagascar en dragen bij aan het herstellen van landschappen, helpen bij het opbouwen van communities en zorgt voor werkgelegenheid. Dus wanneer je weer de behoefte voelt om te googlen (elke dag dus), denk er dan eens aan om Ecosia te gebruiken. Want internetten en bomen planten is super leuk!

2. Little Sun Solarlamp

Deze schattige lamp werkt op zonne-energie en kan je overal mee naar toe nemen (tip:Little Sun Solar lamp super handig als je moet plassen ’s nachts maar niet het licht aan wilt doen omdat je dan wakker wordt). Het lampje heeft zelfs een dimfunctie, zodat je het licht makkelijk kan afstemmen. Deze lamp is echter niet alleen duurzaam qua energie, maar door hem te kopen draag je bij aan schoon en veilig licht in gebieden van de wereld waar dit niet is, zoals in Afrika. Je hebt een Little Sun Solarlamp voor €24,95.

3. Douchetimer

Een iets goedkoper hulpmiddel voor een duurzamer leven dan de Solarlamp is dedouchetimer zandloper Douchetimer Zandloper. Veel woorden kan ik hier niet aan besteden, want de naam zegt al genoeg. Draai de zandloper om, ga je lekker douchen en wanneer het zand op is, stap je onder de douche vandaan. Je krijgt hierdoor 5 minuten de tijd om te douchen, meer dan genoeg om je lekker (met biologisch zeep) in te soppen en je haar te wassen (met bio shampoo ofcourse). Je koopt deze schattige zandloper al voor €2,95, maar hij is makkelijk zelf te maken met een zandloper die je al hebt liggen! Nóg duurzamer.

4.  Seepje Wasmiddel

Dit groene voornemen is alleen geschikt voor mensen die zelf wel eens een wasje draaien (dus eigenlijk niet voor mijzelf…). Seepje Wasmiddel is gemaakt van de schillen van de Sapindus Mukorossi vrucht (wie kent hem niet), uit Nepal. De producenten van de wasmiddelen worden eerlijk betaald en het wasmiddel is goed voor de natuur. De fles is gemaakt van karton, waardoor er 70% aan plastic wordt bespaard in vergelijking met een normaal wasmiddel. Ook leuk, je kan de fles navullen! Eén nadeel, de fles is niet goedkoop. Je koopt het wasmiddel voor €9,99.

Tip: je kan ook makkelijk zelf wasmiddel maken. Hiervoor heb je Soda, zuivere zeep, zoals Marseille zeep, en water nodig. Dit is een stuk goedkoper, aangezien je met deze producten zo een aantal flessen wasmiddel kunt maken. Dat zou neerkomen op zo’n €0,70 per wasmiddel. Dit wasmiddel kan voor elke was gebruikt worden, maar omdat er geen bleekmiddelen of witmakers in zitten, zal het je was niet zo mooi wit laten worden als met een normaal wasmiddel. Tevens is het verstandig om moeilijke vlekken toch met een ander wasmiddel te behandelen.

Volg:
Share

Plaats een reactie

  1. Pingback: Greenwashing? |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *