Review: Is dit de fijnste cruelty-free mascara ooit?

Review: Is dit de fijnste cruelty-free mascara ooit?

Een aantal maanden geleden kocht ik op de vegan beurs Veggieworld een cruelty-free mascara van Beauty Without Cruelty. Duurzaam als ik ben maakte ik eerst mijn voorraadje mascara’s op voordat ik deze ging uit proberen. En ja, vandaag is de dag dat hij open mocht! Of ik hem fijn vind? Dat lees je verder in deze review.

Beauty Without Cruelty

Maar eerst wat over het merk zelf. Zoals de naam van Beauty Without Cruelty al zegt, bevatten de producten van dit merk geen dierlijke producten en wordt het natuurlijk ook niet op dieren getest. Dierproefvrij én vegan dus. Het Britse merk, wat onder andere verkocht wordt bij vegan webshop Vega-Life.nl, heeft naast mascara’s ook oogschaduw, nagellak, lippenstift, en nog veel meer in de collectie zitten. De producten van Beauty Without Cruelty bevatten naast geen dierlijke ingrediënten, ook geen synthetische stoffen en ingrediënten zoals parfum, parabenen en phthalates. Hierdoor zijn de producten ook geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor veel ingrediënten in make-up.

Review

nnDSC02502

Dan nu de mascara zelf. Ik kocht de Full Volume Natural Mascara voor maximum length and thickness. Aan het borsteltje zitten veel “haartjes”, waardoor er veel mascara aan blijft plakken.

collage

De mascara is diepzwart en het borsteltje brengt fijn de mascara aan op de wimpers. Hij vlekt niet en laat weinig mascara “korrels” achter op je wimpers. Ik was erg bang dat ik spinnenpoten-wimpers zou krijgen door het woordje thickness, maar dit valt best wel mee. Mijn wimpers zien er al vol en lang uit na één keer opbrengen. Ondanks dat de mascara niet waterproof is, blijft het toch lang en netjes zitten gedurende de dag. Het fijne van de mascara is dat je hem makkelijk kan verwijderen, bijvoorbeeld met water/micellair water en een watje.

Ingrediënten

nnDSC02504

Beauty Without Cruelty maakt uitsluitend gebruik van hypoallergene en natuurlijke ingrediënten. Dit merk ik doordat de mascara niet irriterend is, waar ik vaak wel snel last van heb. Wanneer ik beter naar de ingrediënten kijk, zie ik toch wat ingrediënten staan (zoals benzyl alcohol en biotin) die je toch liever niet in je producten wilt hebben. De meeste van deze ingrediënten staan onderaan de lijst, wat betekent dat er vrij weinig van in zit. Toch kan ik hierdoor niet garanderen dat deze mascara echt 100% natuurlijk is. Wel is hij vegan, hypoallergeen, dierproefvrij en bijna 100% natuurlijk.

Dus…

nnDSC02465

Ik ben erg tevreden over mijn eerste cruelty-free mascara. Het maakt mijn wimpers lang, vol en mooi zwart. Ik hoef niet teveel te gebruiken, waardoor ik er lang mee kan doen. Hierdoor, en door de prijs van €16,95, raad ik deze mascara iedereen aan! Je vindt de mascara onder andere hier.

Gebruik jij ook producten van Beauty Without Cruelty? Of heb jij tips voor een duurzame, dierproefvrije mascara? Let us know in the comments hieronder!

Volg:
Share

1 Reactie

  1. 24 oktober 2017 / 16:06

    Nog nooit van het merk gehoord terwijl ik toch al een tijdje duurzame cosmetica gebruik. Bedankt dus voor deze tip! Ik ga de website eens opzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *