Slow Brands #1

Slow Brands #1

Yaaaay, een nieuwe rubriek! In Slow Brands staan telkens mooie, duurzame en/of eerlijke merken in de schijnwerpers. Om te laten zien dat er ontzettend veel keus is in slow fashion en dus voor ieder wat wils. En ook om te laten zien dat duurzaamheid en mode hand in hand gaan. Deze keer staan er drie mooie, slow brands centraal, namelijk SUNAD, The Nude Label en Rita Row.

SUNAD

SUNAD is een Spaans merk, gevestigd in Madrid. Het merk verkoopt vooral tijdloze designs, gemaakt in Spanje, van natuurlijke materialen zoals viscose en katoen. Wat hier vooral duurzaam aan is, is dat kleding en stoffen van bijvoorbeeld 100% katoen makkelijker te recyclen zijn dan kleding van gecombineerde stoffen. En het feit dat de stukken tijdloos en van hoge kwaliteit zijn, maakt dat je lang van de stukken kan genieten! De prijzen variëren van €50 tot €150.

Je shopt de producten van SUNAD hier.

©SUNAD

The Nude Label

The Nude Label is, net als SUNAD, een Spaans merk dat zich focust op het maken van lingerie dat aanvoelt als een tweede huid. De ontwerpen zijn simpel en comfy en onder eerlijke omstandigheden gemaakt in een familie atelier. Ook wordt er voor een groot deel van de ontwerpen gebruik gemaakt van organisch katoen. En trouwens, thumbs up voor het gebruik van modellen met verschillende maten/figuren! Prijzen varieren van €15 voor een onderbroek tot €50 voor een bodysuit.

Je shopt de producten van The Nude Label hier.

©The Nude Label

Rita Row

Het Spaanse (I see a pattern here…) Rita Row maakt modieuze kleding, onder eerlijke omstandigheden en lokaal geproduceerd. Verder wordt het milieu zo min mogelijk belast bij de productie van de stukken, maakt het merk gebruik van milieuvriendelijkere stoffen als Tencel, organisch katoen en gerecyclede materialen, en is het aardig transparant in haar productieketen. En niet geheel onbelangrijk, de kleding is too die for! De prijzen variëren van rond de €60 tot €120.

Je shopt de mooie kledingstukken van Rita Row hier.

©Rita Row

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *