Tried & tested: natuurlijke en vegan deo van Nuud

Tried & tested: natuurlijke en vegan deo van Nuud

Op een natuurlijke manier van zweetgeurtjes en natte oksels afkomen… Dat wilt iedereen, toch? Nadat we jarenlang alleen de keuze hadden uit merken als Dove, Nivea en Fa – die meestal niet uit natuurlijke ingrediënten bestaan – zijn er tegenwoordig talloze natuurlijke, ecologische en vegan deodorants te koop, zoals Nuud. De deodorant van Nuud bevat geen aluminium, geen alchohol, geen parabenen, geen drijfgassen, geen kunstmatige geurstoffen en geen chemische toevoegingen. Hoe natuurlijk wil je het hebben! Good For heeft de deo van Nuud voor je getest.

Nuud – the carefree deodorant

Nuud is een Nederlandse startup en is revolutionair in de deodorant-wereld. Aan deodorantgebruik kleven namelijk best wat nadelen. De verpakkingen en drijfgassen zijn slecht voor het milieu. Daarnaast bevatten deodorants vaak stoffen die vaak ter discussie staan. Dit komt omdat de onschuldigheid betwist wordt, ze irritatie van de huid opleveren, of vanwege de negatieve invloed op het milieu. De deodorant van Nuud is op basis van gecertificeerd micro zilver, is dierproefvrij en vrij van dierlijke producten, waardoor de deo van Nuud ook geschikt voor vegans is. De deodorant van Nuud zit in een kleine tube, die van suikerriet gemaakt is. De verpakking daaromheen is gemaakt van afbreekbaar karton en Nuud verzend Co2-neutraal. Deze deodorant is dus niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de planeet! De deo is smeerbaar en meerdere dagen werkzaam: van 3 tot 7 dagen. Sporten, actief bezig zijn en douchen? Nuud belooft gewoon effectief te blijven. Het klinkt ons veelbelovend. Vol goede moed beginnen Lindsey en Romy met de test. Maakt Nuud haar beloftes waar? Daar verschillen onze meningen over…

Lindsey: “Ik stink een uur in de wind”

Toen ik begon met puberen begon de ellende: extreme stinkoksels die vrijwel al mijn t-shirts verziekten, want de zweetgeur was er niet meer uit te wassen. Ik kon dus niet zonder een goede deodorant. Inmiddels zijn de puberhormonen verleden tijd en gebruik ik tegenwoordig een geurloze deodorant van The Body Shop. Ik transpireer niet veel, maar ik blijf wel gevoelig voor stinkgeurtjes. Een hete zomerdag kom ik niet geheel geurloos door. Ik vond het daarom spannend om de deo van Nuud te testen. Zometeen voelde ik me weer die stinkende puber en da’s met een kantoorbaan niet de bedoeling. Ik start in het weekend met testen, zodat mijn collega’s in ieder geval geen last krijgen van eventuele gekke geurtjes. Braaf smeer ik de smeerbare deo ten grootte van een erwtje onder mijn oksels. De deodorant droogt snel op en laat geen witte strepen op mijn kleding achter. Dat begint goed. Aan het einde van de dag begin ik toch wat zweet te ruiken. De belofte dat het meerdere dagen werkzaam is, gaat bij mij niet op. Ik doe navraag bij Nuud en volgens de contactpersoon moet je lichaam wennen aan deze smeerbare variant en kan het tot twee weken duren totdat je lichaam gewend is. ‘Even doorzetten’ luidt het advies. Makkelijker gezegd dan gedaan. Een aantal dagen smeer ik elke ochtend wat deodorant onder mijn oksels, maar aan het einde van de dag stink ik een uur in de wind. Toen ik een tijdens een avondje uit een vriend de schuld gaf van z’n ontzettende zweetgeur, terwijl naderhand ík degene was die zo stonk en ook nog eens de zweetgeur niet meer uit het topje kreeg die ik die avond droeg, besloot ik deze deodorant aan de wilgen te hangen. Ik heb de twee weken helaas niet vol kunnen houden, maar ik zag het niet zitten om nog meer kledingstukken weg te moeten doen dankzij een permanente penetrante zweetgeur. Ik stapte maar weer snel over op mijn vertrouwde deodorant, die gelukkig direct weer werkte.

Eindoordeel: 4. Ik blijk na al die jaren nog steeds die stinkende puber van toen te zijn, waardoor Nuud niet effectief genoeg voor mij is.

Romy: “Ik kan er zelfs mee sporten!”

In tegenstelling tot Lindsey heb ik nooit echt last gehad van zweetgeurtjes of transpireren. Soms zweet ik wel, maar ruiken doet het nooit. Ik ben daarom erg benieuwd naar de werking van Nuud. Laat ik maar met het goede nieuws beginnen: deze deo werkte bij mij vrijwel direct! Ik deed om de drie dagen telkens een beetje deo-crème onder mijn oksels en kon vervolgens zonder problemen werken, sporten en uitgaan. Voor mijn gevoel douchte ik het ’s avonds er ook niet af. Wat ik erg fijn aan deze deo vind, is dat het niet zo’n typische deodorant-geur in je kleding achterlaat. Ook geeft deze deo niet af, waardoor ik zonder problemen direct na opbrengen mijn kleding aan kon trekken. Zelfs zwarte shirts kwamen streeploos de test door! Al met al ben ik erg enthousiast over Nuud.

Eindoordeel: 8. Als je net zoals ik een matige zweter bent, dan is Nuud écht wat voor jou!

Test het zelf

Wil je de deodorant van Nuud zelf testen? Een tube van 15 ml bestel je op de website en kost €12,95.

Good For heeft de deodorant van Nuud gekregen om te testen. De afbeeldingen zijn eigendom van Good For.

 

Ben je benieuwd wat de keurmerken op jouw natuurlijke deodorant betekenen? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Volg:
Share

2 Reacties

  1. 24 juni 2019 / 13:37

    Wat leuk dat jullie beiden de deo testen! Ik ben zelf qua transpiratie redelijk gelijk aan Romy, dus ik denk dat het bij mij wel werkt. Jammer dat het alleen online verkrijgbaar is!

  2. Inge
    20 april 2020 / 09:39

    Ik ben een stevige zweter en bij mij werkt het echt fantastisch. Ik ruik mezelf vrijwel nooit meer. Alleen wanneer m’n hormonen heel actief zijn, moet ik wat vaker smeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *