Volledig circulair? Loop.alife maakt het waar! (+een mooie kortingscode)

Volledig circulair? Loop.alife maakt het waar! (+een mooie kortingscode)

Je zal er vast wel al eens van hebben gehoord: een circulaire economie. Nog nooit van gehoord? Een circulaire economie is een economisch systeem waarbij producten niet aan het einde van hun levensduur vernietigd worden, zoals in het huidige lineaire systeem, maar waarbij de herbruikbaarheid van grondstoffen en producten maximaal wordt benut. Klinkt erg duurzaam, niet? Maar is zo’n circulaire economie ook echt haalbaar in de praktijk? Jazeker! Het Nederlandse merk Loop.alife produceert haar gave shawls, truien en andere gave producten Truly Circular. Wil je weten hoe zij dat doen én een item van Loop.alife kopen met een mooie kortingscode? Lees dan snel verder!

Om volledig circulair, of zoals Loop.alife het zelf noemt Truly Circular, producten te produceren gebruikt Loop.alife oude truien. Ja, ook jouw oude truien! Maar hoe gaat dat dan te werk?

Duurzame en gerecyclede grondstoffen

Om het doel van volledige circulaire productie te behalen, gebruikt Loop.alife dus voornamelijk al gebruikte grondstoffen, ook wel post-consumer gerecycled materiaal genoemd. Waarom? Omdat het hergebruiken van al bestaande grondstoffen en materialen voorkomt dat grondstoffen worden uitgeput, het verminderd water- energie-, en chemicaliëngebruik en het zorgt ervoor dat bruikbare materialen niet worden gedowncycled. In combinatie met duurzame grondstoffen worden van deze gerecyclede materialen de stoffen gemaakt waaruit de producten van Loop.alife bestaan.

7duurzameinnovaties

Lokale productie

Loop.alife produceert niet alleen duurzaam, maar ook verantwoord en eerlijk. Doordat de duurzame materialen lokaal worden ingekocht en de productie ook lokaal plaatsvindt, weet Loop.alife waar de materialen vandaan komen en op welke manier het is geproduceerd. Hierdoor ben je verzekerd van goede arbeidsomstandigheden, maar het verzekerd je er ook van dat de producten voldoen aan de Europese wetgeving omtrent chemicaliën. Een ontzettend transparant productieproces dus!

Whattabout water en chemicaliën?

De items van Loop.alife zijn, naast dat de materialen eerlijk en duurzaam zijn geproduceerd, ook op een andere manier uniek: er wordt namelijk geen druppel verf, chemicaliën of water gebruikt tijdens de belangrijkste stappen van het productieproces. Hoe dan?! Doordat de materialen op de grote afvalberg op kleur wordt gesorteerd, kunnen niet alleen de materialen maar dus ook de kleuren worden hergebruikt! Het verven van kleding is een zeer vervuilend proces, waarbij een hoop water en chemicaliën wordt verbruikt. Op deze manier slaat Loop.alife dit proces volledig over. How cool!

IMG_sorteergooien

From waste to zero waste

Loop.alife doet al haar best om de grote afvalberg van materialen op te ruimen door het te hergebruiken voor haar kledingstukken. Maar hier gaat ze nog een stapje verder: zelfs tijdens de productie van de nieuwe items wordt door middel van een speciale breitechniek elk stukje stof tot op de millimeter gebruikt en hergebruikt. Restmateriaal wordt hergebruikt of doorverkocht. Zo gaat er echt niks onnodig verloren!

Slow Fashion favorieten en een kortingscode!

Je bent nu vast nieuwsgierig geworden wat voor mooie producten Loop.alife allemaal verkoopt. En ja, ook hierin is Loop.alife volledig circulair! Naast dat de items allemaal tijdloos zijn en vanwege de goede kwaliteit jaren gedragen kunnen worden, is het ook mogelijk om je gedragen item weer bij Loop.alife in te leveren zodat ook dit item weer gerecycled kan worden. Onze favoriete items? Die zie je hieronder. En met de mooie kortingscode “goodfor10” kan je nu een prachtig, duurzaam en eerlijk item kopen met 10% korting! Klik hier voor de shop.

De kortingscode “goodfor10” is niet te gebruiken i.c.m. andere acties en/of kortingscodes.

Gebreide omslagdoek in verschillende kleuren, €99, met “goodfor10” kortingscode €89,10.
Gestreepte gebreide trui in verschillende kleuren, €129, met “goodfor10” kortingscode €116,10.
Trui met ribsteek in verschillende kleuren, €129, met “goodfor10” kortingscode €116,10.

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *