What’s in my make-up bag

What’s in my make-up bag

Hoewel ik vaker schrijf over duurzame mode, ben ik al net zo lang (en misschien nog wel langer) bezig met mijn beauty- en verzorgingsproducten te veranderen. Maar hoe graag ik ook alles vegan en dierproefvrij wilde hebben, vond ik het ook belangrijk én duurzaam om alles wat ik al had eerst op te maken. Inmiddels zijn een hoop (ik zeg, bijna alle) beauty- en verzorgingsproducten vervangen voor milieuvriendelijke, natuurlijke, dierproefvrije en vegan alternatieven. Wat ik dan allemaal zoal gebruik? I’ll unpack my beauty bag

Gezichtsverzorging

nDSC02717

Links zie je de rol-on deo van Dr. Organic, waar ik al eerder over schreef. Toen was ik positief erover, dat ben ik nu gelukkig nog steeds!

Naast de deo ligt de tonic waar ik elke dag mijn make-up mee afhaal. Ik heb deze tonic van Suit Matters gekocht op een vegan beurs, maar ben er helaas niet zo tevreden over. Alhoewel de tonic dierproefvrij en vegan is, bevat deze wel alcohol. Dit heb ik liever niet in een product wat ik elke dag op mijn huid smeer, aangezien alcohol slecht is voor de huid. Opmaken en een alternatief vinden dus!

Rechts van de tonic heb ik mijn oogcrème liggen van Earth-Line. Ik heb deze crème niet zo lang geleden gekocht en ben er super tevreden over. Naast dat hij maar €13 kostte, ruikt de crème niet, smeert hij fijn weg, hoef je er maar heel weinig van te gebruiken (hello, duurzaam!), is hij dierproefvrij, vegan en bevat het enkel natuurlijke ingrediënten. Oh, en mijn wallen zijn er ook nog eens minder door geworden!

Hiernaast zie je mijn lippenbalsem liggen, ook van Dr. Organic. Ik gebruik deze lippenbalsem echt meerdere keren per dag en vind hem zo fijn dat ik hem al 2 keer opnieuw heb gekocht! En ondanks dat ik zo vaak smeer, gaat de lippenbalsem lekker lang mee. Me likey.

Last but not least, naast ’s ochtends en ’s avonds de oogcreme van Earth-Line, gebruik ik ook twee keer per dag gezichtscreme van Dr. Organic. Naast dat de crème goed hydrateert en natuurlijke ingrediënten bevat, kan je er ook lang mee doen, aangezien je maar weinig hoeft te gebruiken om je gezicht mee in te smeren.

Oog make-up

nDSC02729

Links zie je mijn oogpotlood van The Body Shop, die ik al heel lang in mijn bezit heb. Vandaar dat het inmiddels een klein potloodje is geworden. Het is een van de beste oogpotloden die ik heb gebruikt!

Daarnaast ligt mijn mascara van Beauty Without Cruelty. Echt een super fijne mascara, die amper klontjes geeft en ook nog eens natuurlijk, dierproefvrij en vegan is! Wil je er meer over weten, lees dan mijn artikel over de mascara hier.

Naast de mascara ligt een grijs oogpotlood van Beauty Without Cruelty, welke ik zelf gebruik als wenkbrauwpotlood, omdat de grijze kleur het dichtst bij mijn eigen wenkbrauwkleur komt. Origineel hè? 😉

Als laatste mijn liquid eyeliner van The Body Shop, die ik ook al een aardige tijd gebruik. Hij gaat lekker lang mee en naast dat hij dierproefvrij is, is tie dus ook nog eens duurzaam!

Gezichtsmake-up

nDSC02735

Links bovenin zie je mijn nieuwste aanwinst: een highlighter van Nude By Nature. De highlighter werkt super goed en ik ben er meer dan blij mee. Ook omdat hij natuurlijk, dierproefvrij en vegan is. Maar ook omdat de verpakking er luxe uit ziet!

De twee kwasten op de foto zijn van EcoTools, vegan en duurzaam van bamboe. En mega zacht. Wil je er meer over weten, lees dan dit artikel.

Links op de foto zie je de instablur van The Body Shop, welke je aanbrengt onder je foundation voor een extra gladde Instagram-proof huidje.

In het midden ligt foundation van Inika, een mini verpakking. Ik vind de natuurlijke, dierproefvrije en vegan foundation super fijn, dus binnenkort wanneer mijn huidige foundation op is, koop ik deze!

Naast de Inika foundation ligt mijn liquid concealer van Lavera. Helaas dekt de concealer niet zoals ik zou willen, dus wanneer deze bijna op is wordt het tijd voor een andere concealer. Als je tips hebt voor een goede natuurlijke concealer, let me know in de comments!

Helemaal rechts op de foto ligt mijn huidige foundation van Benecos. Ik doe er nu al een tijdje mee en ben nog steeds wel tevreden. Meer over deze natuurlijke, vegan en dierproefvrije foundation lees je hier.

Bovenin en onderin de foto zie je mijn bronzer en finishing powder. De bronzer is van Guerlain en de poeder is van Rimmel: beide niet dierproefvrij of natuurlijk. Hoewel ik ze heel graag zou willen vervangen voor natuurlijke en dierproefvrije alternatieven, vind ik het ook belangrijk om eerst op te maken wat ik al heb. En aangezien beide erg lang mee gaan, zal het nog wel even duren voordat ik er iets anders voor in de plaats koop.

nDSC02733

Wat is jouw favo natuurlijke en dierproefvrije make-up of cosmetica merk? Laat het weten in de comments hieronder!

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *