Zeven keer Zeven

SONY DSC

Een paar weken geleden kwam ik tot het (dacht ik) originele idee om een week lang 7 kledingstukken te dragen. Dit bleek al een bestaande challenge te zijn, namelijk de “10 x 10 challenge“, waarbij je 10 dagen lang 10 kledingstukken draagt. Nu was het voor mij natuurlijk iets te heftig om 10 dagen “hetzelfde” te dragen, dus koos ik voor mijn eigen 7×7. Uiteindelijk kwam ik uit op 8×7 (oeps), exclusief schoenen en tassen. Wanneer schoenen en tassen ook bij de 7 kledingstukken hadden gemoeten, had ik het niet volgehouden. Lekker dramatisch.

Anyway, op maandag begon ik, aangezien alle goede voornemens op maandag beginnen. Maar dit goede voornemen begon ook echt. Ik had een lichtblauwe spijkerbroek, een donkergrijze spijkerbroek, een zwarte broek, een lang zwart vest, een witte blouse, een crèmekleurige trui, een grijze trui, een zwart cupro t-shirt en een bordeaux rode shirt met kol. Allemaal heel basic, want dat kan ik makkelijk met elkaar combineren, was mijn gedachte.

En dat was ook zo. Ik heb de 7 dagen volgehouden (graag applaus) zonder een ander kledingstuk aan te trekken. Maar dit was wel lastig. Juist omdat al mijn kleding zo basic was, vond ik mijn kleding soms een beetje saai. Ik miste dan ook wat kleur in mijn garderobe. Verder vond ik het eigenlijk wel heel fijn om niet elke dag radeloos voor mijn kledingkast(en) te staan en te bedenken wat ik nou weer aan moet trekken. Nog een pluspunt, ik weet nu dat je niet altijd zoveel kleding nodig hebt dan je denkt!

Zou ik het nog een keer doen? Jazeker, maar ik denk dat het effectiever is om gewoon minder kleding te hebben, zodat je al minder kleding hebt om uit te kiezen en beter weet wat je aan wilt. Tevens geeft een minder propvolle kledingkast ook een leger gevoel in je hoofd.

Spijkerbroek Mud Jeans
Vegan handtas Denise Roobol
Bordeaux rode trui Peoples Avenue

Volg:
Share

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *