Over Good For

Good For is een online magazine gericht op duurzaam en bewust leven. Good For richt zich op fashionbeauty, en lifestyle. Je vindt hier informatie over cosmetica en verzorgingsproducten die goed zijn voor je lichaam, welke ingrediënten je moet laten, waar je diervriendelijke cosmetica kan kopen, hoe je bewuste keuzes maakt wat betreft mode, waar je duurzame kleding koopt en hoe je bepaalt of iets echt duurzaam is. Ook kom je tegen waar je lekker en vegan kan eten, krijg je duurzame cadeau inspiraties en vintage interieurtips. Kortom, op Good For vindt je alles over duurzaam leven!

Over Romy

ndsc01727.jpg

Mijn naam is Romy en ik schrijf sinds 2016 op Good For over een duurzame en bewuste levensstijl. Ik heb Good For opgericht omdat ik me bewust werd van het feit dat wij, als mens en als samenleving, niet goed bezig zijn wat betreft het behoud van de aarde. Ik begon mij in te zien dat er zoveel sprake is van over-consumptie en de constante behoefte voor meer en goedkoper. Ik besloot daarom iets te doen om dit te verminderen.

Zelf ben ik minder kleding gaan kopen, mijn aankopen bewuster gaan overwegen en mijn cosmetica dierproefvrij en zoveel mogelijk biologisch en milieuvriendelijk gaan uitkiezen. Mijn passie ligt voornamelijk bij mode. Ik was tot een aantal jaar geleden vaak in de sale rekken van de H&M te vinden, maar ben hier al meer dan een jaar niet meer geweest! Tegenwoordig koop ik kleding die duurzamer is geproduceerd, maar ook onder eerlijke en veilige omstandigheden.

Het liefst wil ik dat de hele wereld dit gaat doen, maar dit is natuurlijk niet in een dag gebeurd. Daarom wil ik via Good For mensen laten zien hoe het anders kan. Ik wil mensen inspireren met fashionable outfits (geen geitenwollensokken-gedoe), die duurzaam en fair zijn, zodat zij inzien dat eerlijke en duurzame mode ook heel leuk en haalbaar kan zijn!

Ik zou het bijna vergeten, maar ik ben tevens afgestudeerd onderwijskundige, werk op de universiteit, ben freelance fashion contributor voor MOCHNI.com, ben contributor voor Swopster en heb naast het schrijven op Good For nog andere hobby’s. De overige tijd besteed ik namelijk aan films kijken (en Netflix ofcourse), lezen, stappen, bagels eten met vriendinnen, kapsalon eten van Gys en heel af en toe sport ik opeens (ik weet ook niet hoe dit kan). Verder ben ik gek van katten en eigenlijk alle dieren en houd ik van wegdromen bij de mooiste interieur inspiraties.

Over Lindsey

Leuk dat je een kijkje neemt op ons blog! Ik ben Lindsey, de zus van Romy. Op Good For schrijf ik over fashion, interieur, reizen, beauty, food en lifestyle met een ‘groen’ tintje. Mijn doel is om iedereen te inspireren bewuster te gaan leven. We hebben tenslotte maar één aarde, dus moeten we daar ook goed voor zorgen. Alle kleine beetjes helpen daar al bij! Zelf ben ik al heel mijn leven bewust van dierenleed en het belang van duurzaamheid. Als klein meisje werd ik zo boos op mensen die, bijvoorbeeld, onnodig de kraan aan lieten staan. Ik ben altijd al tegen de weggooicultuur geweest, net als de bio-industrie en dierproef experimenten. Wat ik zelf doe voor de wereld? Ik eet zoveel vegetarisch/veganistisch, koop zoveel mogelijk tweedehands of anders duurzaam geproduceerd, ben zuinig met gas, water en elektriciteit, probeer zoveel mogelijk alles met de fiets of het openbaar vervoer te doen en ben zuinig met mijn spullen. Met Good For hoop ik dat er steeds meer mensen stilstaan bij de manier waarop we leven. Eén iemand kan misschien geen verschil maken, maar met z’n allen wel!

Naast schrijven voor Good For werk ik vier dagen in de week als Content Specialist. Ik woon samen met mijn twee kattenkinderen Pidi en Loulou, die overigens beiden uit het asiel komen, en ben ik een heuse crazy cat lady (sorry not sorry). In mijn vrije tijd loop ik graag hard, ballet dans ik, sport ik regelmatig, ben ik zangeres in een bandje, verslind ik magazines, kook en bak ik graag (glutenvrij vegetarisch/veganistisch), ben ik social media verslaafd, houd ik me bezig met de laatste woon- en fashion trends, chill ik met mijn vriend en spreek ik graag af met vrienden. Lekker druk, maar that’s how I roll.

We hopen dat de artikelen op Good For  je genoeg informeren over een dier-, mens- en milieuvriendelijke levensstijl, maar heb je nog tips of een idee voor een artikel, laat het ons weten!

Instagram  Volg ons op Instagram