Fair and Girly

banner

Het zonnetje schijnt, het is Valentijnsdag en ik heb eindelijk weer eens tijd om te schrijven voor Good For…

Dat betekent….. ROZE KLEDING woehoeeee!

16107334_1237678889631664_2652256060596877373_o
Foto van H&M Facebook

De lente- en zomercollectie van de grote modeketens stroomt inmiddels binnen (of hing er al sinds december, ik snap het ook allemaal niet meer…) en het mag duidelijk zijn dat lief lichtroze helemaal weer kan (en moet) deze lente en zomer. Normaal gesproken gaan we meteen allemaal massaal naar de Primark om alles te kopen wat roze is, maar deze keer doen we dat niet. Althans, ik doe dat niet.

Ik krijg natuurlijk gelijk kriebels om leuke roze-gekleurde zomeritems te gaan kopen, maar misschien draag ik het volgend jaar wel helemaal niet meer. Zonde van mijn geld, maar nog meer zonde van de stoffen die hiervoor zijn gebruikt, het afval wat hieruit is ontstaan en de milieubelasting die het heeft gegeven. Daarom heb ik besloten eerst in mijn kledingkast op zoek te gaan naar een tintje roze.

Nadat ik meer dan vier uur verdwaald was in mijn kast en mijn ouders mij als vermist hadden opgegeven, kwam ik weer tevoorschijn met een roze zomer-top. Zo, die heb ik dus al. Hoef ik dus ook helemaal niet te kopen.

Nee, wat een beter idee is, is om misschien leuke accessoires te kopen in het roze. Neem dan wat basic kleding met kleuren als wit en grijs en combineer deze accessoires hiermee. Zo blijft je kleding altijd in de mode en kun je het toch fashionable maken. En die accessoires, die blijf je vaak veel langer dragen dan de kleding.

Hieronder geef ik je wat fairtrade en sustainable inspiratie voor zo’n outfit, alles uit de nieuwe lente- en zomercollectie van de merken People TreeArmedAngelsVeja en Matt & Nat:

Vierkant.png

Witte top met strik: People Tree, €39,00, klik hier.
Grijs rokje: ArmedAngels, €59,90, klik hier.
Roze sneakers: Veja, €120, klik hier.
Roze handtas: Matt & Nat, €55,00, klik hier.
Gouden oorbellen: People Tree, €19,33, klik hier.
Gouden ring: People Tree, €8,40, klik hier.

Volg:
Share

Plaats een reactie

 1. 26 februari 2017 / 19:42

  Wauw wat een leuke outfit <3 Ik wist niet dat People Tree ook sieraden verkocht trouwens.

  • rooompie
   Auteur
   27 februari 2017 / 20:04

   Dankjewel lieve Claire! People Tree heeft best een groot assortiment qua sieraden, allemaal Fairtrade en eco. En modieus, ook niet onbelangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *