Uit de band springen

ndsc01649

Afgelopen week werd ik benaderd door Lek Belt, een vrij nieuw Nederlands bedrijf dat riemen maakt. Wat maakt hen bijzonder? Zij maken niet zomaar riemen, van leer of van plastic. Nee, Lek Belt maakt riemen van oude fietsbanden, hoé leuk!

Dit idee is ontstaan nadat de vader van Jet, een van de twee bedenkers van Lek Belt, op een festival een riem nodig had en deze improviseerde met een fietsband. Nu zal je vast denken, hoe kan je nou van een fietsband een riem maken, maar hè, alles kan. Lek Belt heeft inmiddels hun manier gevonden om de oude en afgekeurde fietsbanden, die worden opgepikt bij fietsenmakers, om te toveren in leuke riemen.

Riemen van oude fietsbanden? Hoe kan dat?

Het feit dat de fietsbanden bij fietsenmakers vandaan komen, zorgt ervoor dat er zekerheid is over de herkomst van het product, dat het product gerecycled wordt, met de hand wordt gemaakt en dat de riemen leervrij zijn! Nou, wat wil je nog meer? Ja, zo’n riem natuurlijk.

ndsc01644

En ik heb er een. Een zwarte fietsband met kleine gele stipjes (van de binnenband) prijkt nu om mijn heupen. Beetje voor de look, beetje voor het feit dat anders m’n broek afzakt. De riemen kunnen op maat worden gemaakt, en deze riem past mij precies. Het feit dat het een fietsband is, vind ik het een leuk effect geven. Voor mijn gevoel is de riem ook stevig, dus zal ik er zeker ook lang mee kunnen doen.

Gerecycled, leervrij, handgemaakt; wat wil je nog meer?

Het is misschien een beetje wennen dat je een fietsband door je riemlussen heen haalt en dat wanneer je aan de riem ruikt, je een beetje rubber ruikt (duh, het is een fietsband). Maar als je hem eenmaal om hebt, merk je hier niets meer van! En hè, leren riemen ruiken naar leer en plastic riemen naar plastic, dus riemen van rubber ruiken naar rubber (klinkt filosofisch…). Het leuke vind ik verder ook, dat er van elke riem maar één exemplaar is, en dus mijn riem uniek is. Ik ben er in ieder geval blij mee, met mijn originele, gerecyclede, handgemaakte, leervrije Lek Belt!

Wil jij ook zo’n leuke riem, ga dan nu naar de site van Lek Belt.

nDSC01656.jpg
Mijn leervrije riem van Lek Belt bij mijn vegan spijkerbroek van Mud Jeans (sorry voor de rommel, ain’t nobody got time for that).
Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *