Vegan blues

output_cPCv6t

Een aantal maanden geleden waren we naar Veggieworld gegaan; een beurs geheel gericht op een vegan lifestyle. Nu zijn Romy en ik (nog) niet veganistisch, maar we staan wel achter het gedachtegoed. Het gebruik van dierlijke producten is slecht voor het milieu. Daarnaast is er een hoop dierenleed in de industrie.

Gelukkig hoef je als veganist of conscious girl er niet als een geitenwollensok bij te lopen. Op Veggieworld stond En&, een webshop die vegan en duurzame schoenen, tassen en riemen verkoopt. En& is in 2011 opgericht door Laura. Zij kon op de Nederlandse markt niet de eco schoenen vinden die zij mooi vond en begon ze deze webshop. Zelf zegt ze niet alleen maar op duurzame schoenen loopt. Ook is ze niet veganistisch. Ze probeert gewoonweg duurzamer te leven en gelooft dat alle kleine beetjes bijdragen aan een betere wereld. I like!

Afgezien van het feit dat ik mij kan identificeren met Laura (ik probeer zo milieubewust te leven, maar kan altijd nog beter), zijn de artikelen die zij verkoopt geweldig! Op Veggieworld werd ik verliefd op een minimalistische shopper, die gemaakt is van kurk. De tas is van het Portugese merk Artelusa. De kurk die is gebruikt, is 100% natuurlijk, biologisch afbreekbaar, recyclebaar en duurzaam.

DSC_0729blog

Een paar maanden later stuitte ik dankzij Romy op een paar geweldige espadrilles… Ik heb ze al eerder benoemd in mijn Wishlist. Maar een droom mag werkelijkheid worden, toch? Plots stonden deze beauty’s in mijn schoenenkast te shinen. De espadrilles zijn van het merk Slowers en zijn handgemaakt, organic en vegan.

DSC_0733blog

De espadrilles en de shopper zijn bij elkaar een perfect stel en maken een ’s zomerse outfit helemaal af. Ik combineerde de schoenen en tas met mijn vintage Levi’s short van Cheap Fashion en een secondhand blouse. Ik leef misschien nog niet volledig duurzaam, maar mijn outfit is in ieder geval sustainable!

DSC_0732blog

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *