Comfy Ondergoed: Tizz & Tonic (+ kortingscode)

Processed with VSCO with hb2 preset

Sinds ik 1,5 jaar geleden ben begonnen met het afzweren van fast fashion, heb ik van bijna elk soort kledingstuk wel een duurzaam alternatief. Behalve mijn ondergoed. Want tja, ik besteed er niet altijd evenveel aandacht aan als aan mijn “gewone” kleding en duurzame alternatieven kosten best veel geld. Vooral in Scandinavië zitten veel duurzame lingeriemerken, maar €80 voor een bralette vind ik aardig prijzig. Gelukkig kwam ik een aantal maanden geleden het Duitse merk Tizz & Tonic tegen, wat handgemaakt ondergoed verkoopt van biologisch katoen voor een hele fijne prijs! En aan het einde van deze blog vind je nog een leuke kortingscode, yasssssssss!

Wie, Wat, Waar?

Tizz en Tonic is gevestigd in Bremen en wordt volledig gerund door twee Canadese zussen, Imke en Yanna. Imke heeft Fashion Techniques & Design gestudeerd in Toronto en is hoofddesigner, patroonmaakster en naaister. Yanna heeft gestudeerd in de richting van duurzaamheid en werd geconfronteerd met vervuiling en uitbuiting in de kledingindustrie doordat zij op vele plekken in de wereld heeft gewoond. Yanna neemt voornamelijk de “behind-the-scenes” taken op zich, zoals het vinden van materialen. En samen runnen ze dus het hele bedrijf, hoé leuk!

Het doel van Tizz & Tonic is om mooie, comfortabel en betaalbare producten te produceren, onder eerlijke omstandigheden en gemaakt van gecertificeerd organisch katoen. Hiermee willen ze meer bewustzijn creëren voor het gebruik van organische materialen en kleding dat gemaakt is onder eerlijke omstandigheden en het approachable maken voor iedereen. Plus, het gebruik van organisch katoen is beter voor de natuur en het milieu, voor de mensen die ermee werken en voor jij die het draagt!

TiZZOrgSn_1024x1024
Een uitleg over hoe Tizz and Tonic zich inzet voor de natuur en de mens.

What I Bought

In de webshop van Tizz & Tonic heb ik een super schattige BH uitgezocht, de Theo Cut met ananassen-print. Het textiel met print is van Oeke-text 100 Standard gecertificeerd materiaal (wat betekent dat er geen chemicaliën zijn gebruikt die slecht zijn voor de huid) en het niet-geprinte textiel en de voering zijn van GOTS gecertificeerd organisch katoen. Hieronder zie je hoe de BH eruit ziet.

Processed with VSCO with hb1 preset

De BH zit heel fijn en voelt zacht aan. Ik had verwacht dat de BH weinig ondersteuning zou bieden, maar ik zou het toch omschrijven als medium support. Ik zou er alleen niet mee gaan hardlopen (dat doe ik toch al nooit…) ;). Er zit geen sluiting aan de achterkant, dus je trekt de BH over je hoofd aan, wat makkelijk gaat. De bandjes kunnen wel versteld worden. Dit is zeker mijn nieuwe fav bralette!

Processed with VSCO with a4 preset
Dit was niet geposeerd hoor.

En het leukste van alles? Met de code goodforyou15 krijgen jullie 15% korting in de webshop van Tizz & Tonic en boven de €65 is er gratis verzending. Go shop, wear your bra and drink tonics zou ik zeggen! Ga jij ook iets bestellen, laat het me weten in de comments.

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *