De meest duurzame manier van shoppen via The Next Closet

De meest duurzame manier van shoppen via The Next Closet

Sinds iets minder dan 2 jaar ben ik bezig om mijn kledingskast te verduurzamen. Om dit voor elkaar te krijgen begon ik mijn duurzame zoektocht op de Conscious afdeling van de H&M. Als snel merkte ik dat de zogenaamde duurzame lijnen van grote modeketens echt niet zo duurzaam zijn, dus zocht ik door naar betere alternatieven. Ik kwam terecht bij merken als People Tree, Jan’n June, Kings of Indigo en Armed Angels. Allemaal mooie en duurzame merken, waarvan sommige zelfs een circulaire economie probeerden te bereiken. Toch bleef ik denken aan het feit dat er voor elk kledingstuk wat ik kocht, nieuwe grondstoffen moesten worden gebruikt. Totdat ik mijn eerste secondhand kledingstuk kocht op The Next Closet.

Secondhand shoppen

Ik heb een mega liefde voor tassen. Ik zie zat mooie exemplaren bij de duurzame merken maar vaak zijn ze mij toch ietwat te minimalistisch (en ja, ik ben een Leeuw dus give me glitz and glam please). Daarom ging ik online op zoek naar een mooie maar tweedehands designertas. Zo kwam ik terecht op The Next Closet, waar naast de mooiste pre-loved designertassen, ook andere vintage en tweedehands designerstukken worden verkocht. En inmiddels staan er al zo’n 162 items op mijn verlanglijstje op The Next Closet, omdat ik zoveel mooie items er tussen zie staan.

 

IMG_20180131_185859_169.jpg
Hier drink ik thee en draag ik mijn pre-loved blouse van Ganni: mijn eerste aankoop op The Next Closet.

Maar waarom is vintage en tweedehands shoppen nou zo duurzaam? Dat zit hem in het feit dat voor de productie van een enkel kledingstuk een hoop grondstoffen worden gebruikt. Eén katoen t-shirt heeft bijvoorbeeld een watervoetafdruk van 2500 liter. Maar dit is niet het enige: katoen moet worden geverfd, de fabriek waar het shirt wordt geproduceerd stoot CO2 uit en produceren kost energie. Kleding hergebruiken zorgt er dus voor dat er minder grondstoffen, water en energie wordt gebruikt. Dat is pas duurzaam!

Maar nog leuker aan tweedehands shoppen is dat items vaak een stuk goedkoper zijn dan wanneer je ze nieuw zou kopen. Dit is dus al helemaal leuk aan shoppen bij The Next Closet, waar je soms de mooiste designerstukken kan vinden voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. Me likey!

What about The Next Closet?

In 2013 richtte Lieke Pijpers & Thalita van Ogtrop The Next Closet met als doel een verandering teweeg te brengen in de tweedehands kledingmarkt. En na vier jaar tijd is dit hen zeker gelukt. Op de website van The Next Closet vind je naast de mooiste designer merken zoals mijn favorieten Ganni, Sandro, Marc Jacobs, Isabel Marant en het duurzame Stella McCartney ook andere duurzame merken, zoals Filippa K, Acne, Nanushka en People Tree.

TheNextCloset_Bags

Sinds de oprichting van The Next Closet is het aantal kopers en verkopers al uitgegroeid tot 50.000 en zijn er in de afgelopen jaren al 15.000 items belandt in een next closet (see what I did there?). En door zelf te kopen of te verkopen kunnen we met zijn allen van The Next Closet de grootste duurzame marktplaats voor merkkleding worden in Europa. How cool!

Dus ben je nog op zoek naar dat bepaalde designerstuk waar je al jaren op zit te kwijlen? Neem dan snel eens een kijkje op The Next Closet, misschien zit jouw fav er wel tussen! En extra leuk, zo draag jij bij aan een duurzamere wereld.

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *