Nooit meer een bad hair day met deze 7 duurzame tips

Nooit meer een bad hair day met deze 7 duurzame tips

Sta jij ook elke ochtend op met het tegenovergestelde van het haar van Beyoncé? Ik namelijk wel, en misschien ben ik de enige en misschien ook wel niet, maar met deze 10 tips krijg jij prachtig en zijdezacht glanzend haar, net als Queen B. En hè, deze 7 tips zijn allemaal nog duurzaam(er) ook! Bad hair days are officially cancelled.

Wassen

De allereerste stap voor het voorkomen van droog en breekbaar haar is het wassen. En dat moet je dus eigenlijk zo min mogelijk doen. Natuurlijk is dat vervelend wanneer je elke dag vet haar hebt, helemaal wanneer je de volgende dag netjes op je werk of school wilt verschijnen. Het klinkt tegenstrijdig maar je haar lekker wassen zorgt er juist voor dat het vetter wordt: door elke dag te wassen, was je de natuurlijke oliën die aanwezig zijn op je hoofdhuid eraf, waardoor je haar en hoofdhuid uitdrogen, je wellicht meer gaat krabben door de droogte en je dus sneller vet haar hebt. Hallo vicieuze cirkel van vet haar! En hè, minder vaak je haar wassen betekent minder vaak lang douchen, dus minder watergebruik. Lekker duurzaam dus!

Wanneer je dan toch je haar gaat wassen, pak dit dan ook anders aan dan dat je gewend bent. Helaas voor de kouwkleumen onder ons, maar je haar wordt toch echt het mooist door het te wassen met koud water. Door het koude water sluiten namelijk je haarschubben, wat ervoor zorgt dat het haar beter vocht vasthoudt. Hierdoor wordt je haar minder droog en gaat het meer glanzen. Bovendien is minder warm water gebruiken beter voor het milieu!


Welke producten wil je liever niet tegenkomen in je cosmetica? Je leest het hier.

Ook de shampoo die je gebruikt heeft invloed op je haar. Zo bevatten veel shampoos SLS, een stof die voor het schuim in je shampoo zorgt. Helaas heeft SLS een irriterende werking op je hoofdhuid en kan het roos en zelfs exceem veroorzaken. Hierdoor krijg je meer jeuk, ga je meer krabben en wordt je haar vetter. Een SLS-vrije shampoo is hiervoor de oplossing! Zo zijn er nog een hele hoop stoffen in shampoos die erin zitten voor het glanzender, zachter en mooier maken van je haar, maar uiteindelijk werkt dit vaak averechts. Probeer dit soort producten zo veel mogelijk te vermijden en je haar bijvoorbeeld te wassen met een shampoo bar, zoals deze met Tea Tree.

Tea-Tree-shampoo-soap-1-510x600

Verzorgen

Na het schoonwassen van je haar en het te ontdoen van alle vetten, gebruik je af en toe een conditioner of haarmasker. Hiermee sluit je je haarschubben goed af, zodat je haar heerlijk zacht wordt. Gebruik een haarmasker in plaats van conditioner als je droog, beschadigd of bijvoorbeeld geverfd haar hebt, aangezien een haarmasker nog meer verzorgend is. Spoel de conditioner en het haarmasker wel goed uit, want als er wat achterblijft in je haar en of op je hoofdhuid, wordt je haar weer sneller vet. Heb je geen haarmasker thuis? Misschien is dit haarmasker wel wat voor jou?

Wanneer het kan, probeer dan je haar op de natuurlijke manier te laten drogen: gewoon door de lucht, of bijvoorbeeld door de wind op de fiets. Door je haar te föhnen, maak je beschadigd en breekbaar haar alleen maar gevoeliger door de hitte die van de föhn afkomt. En je haar drogen aan de lucht is natuurlijk ontzettend duurzaam!

Probeer je haar pas te kammen nadat het droog is, door je haar nat te kammen kan het extra beschadigen. Nat haar is namelijk gevoeliger en breekbaarder dan droog haar. Wanneer je je haar kamt, is het belangrijk dat je eerst met de punten begint en daarna doorwerkt naar boven. Hiermee voorkom je dat je met de borstel of de kam door je haar heen gaat raggen, het beschadigd of een hoop haren afbreekt door klitten. Nog op zoek naar een goede borstel, kijk dan eens naar deze gemaakt van bamboe.

 


Op zoek naar betaalbare en ecovriendelijke haarverzorging? Misschien is dit dan wel iets voor jou!

Als laatste kan je je haar tussen wasbeurten door verzorgen met bijvoorbeeld een fijne oil treatment. Hierdoor blijft je haar mooi glanzend, zacht en vol volume, zonder dat je het telkens hoeft te wassen! Bovendien ruikt een after treatment vaak ook nog eens super lekker! Probeer eens de Lani Tropical Hair Treatment, voor instant mooi haar en een instant vakantiegevoel.

Hair_treatmentnew_1024x1024

 

Heb jij nog goede tips voor mooi, zacht en gezond haar? Spread the word en laat het weten in de comments hieronder!

 

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *