Vintage Denim on Vegan Denim

nnDSC01737

Niet zo lang geleden pimpte ik het oude spijkerjasje van Lindsey met letter patches. Ik koos voor de woorden No Fur, omdat statements op je kleding in zijn en omdat ik 100% tegen de bontindustrie ben. Vandaar dat ik ook een anti-bont canvas tas heb gekocht van de webshop van Bont voor Dieren, waarvan de volledige opbrengst naar de campagnes gaat. Het tasje is ook nog eens milieuvriendelijk gedrukt en gemaakt van biologisch katoen. Tijd om deze twee duurzame items samen te combineren!

nDSC01734

Op de foto draag ik het DIY-spijkerjasje met de Bont Voor Dieren tas, ontworpen door Atti. Verder heb ik mijn vegan spijkerbroek van het Nederlandse merk MUD Jeans aan, waar ik al eerder over schreef (klik hier). Spijkerbroeken zijn zeer vervuilende kledingstukken, qua verf, stoffen, water- en energieverbruik en afval. Ik vond het daarom belangrijk om te investeren in een duurzame, ecologische en eerlijke jeans. Ik heb de broek inmiddels al bijna een jaar, draag hem super vaak en alsnog ziet de broek eruit als nieuw. Love it. Verder draag ik mijn vintage pet, gekocht bij Cheap Fashion in Rotterdam. Ik vind het lastig om vintage kleding te kopen, vooral shirtjes, omdat het toch al gedragen is door iemand anders en het dan toch niet echt van jou zelf voelt. Plus ruikt de kleding soms muffig. Met vintage accessoires heb ik minder moeite. Tweedehands kleding kopen is natuurlijk altijd beter dan nieuwe kleding kopen, omdat de kleding al gemaakt is en het dus de productie uitspaart van nieuwe kleding. Ik zou dus toch eens wat vaker vintage moeten shoppen…

nDSC01727

Mijn top met col van het Amsterdamse merk Peoples Avenue en mijn leervrije, upcycled riem van het nieuwe Nederlandse merk Lekbelt maken het geheel af. Het leuke aan de riem vind ik dat hij is gemaakt van oude fietsbanden. Geen leer, recycling en uniek: ik vind het helemaal leuk. Mijn gepimpte spijkerjasje, MUD jeans vegan spijkerbroek, top van organisch katoen, Lekbelt riem van oude fietsbanden en mijn anti-bont tas maken deze outfit 100% duurzaam.

Kopen?

Lichtblauwe spijkerbroek – MUD Jeans – €98 – klik hier.

Zwarte top met kol – Peoples Avenue – in de sale voor €10 – klik hier.

Riem van oude fietsband – Lekbelt – €20 – klik hier voor een soortgelijke riem.

Anti-bont tasje van organisch katoen – Bont Voor Dieren – €12,50 – klik hier.

Volg:
Share

Plaats een reactie

  1. Pingback: Denim trend 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *