Op zoek naar een mooi cadeau? Je vindt het bij WAAR!

Op zoek naar een mooi cadeau? Je vindt het bij WAAR!

Cadeaus krijgen is leuk. Cadeaus geven is nóg leuker! Met de feestdagen in het vooruitzicht, is het tijd om op zoek te gaan naar het perfecte presentje voor degene die je lief is. Maar een cadeau is pas écht perfect als het ook fair en/of duurzaam geproduceerd is. Bij WAAR vindt je alleen maar spullen met een mooi verhaal.

Cadeaus die een glimlach op je gezicht toveren

Van een DIY likeur pakket tot aan een duurzame tas: WAAR heeft cadeaus voor iedereen. Alle producten zijn op een of andere manier duurzaam geproduceerd: fairtrade, biologisch, ecologisch, recycled of gemaakt in sociale werkplaatsen. Op de website lees je het verhaal achter de producten die WAAR verkoopt. Op het fairtrade biokatoenen tasje uit Zuid-Afrika staat: Het mooiste cadeau is jouw glimlach. Dat is zeker WAAR (goede woordgrap). Maar de winkel heeft nog meer mooie dingen die een glimlach op je gezicht toveren.

Wie maak je nu niet blij met een doosje heerlijke Chai tea van het fairtrade merk Natural Temptations? Of van een zakje Big Stories in a Little Bag met maar liefst één hele gevriesdroogde mango erin? Voor degenen met groene vingers heb je leuke kaartjes waarin plantenzaadjes verwerkt zijn. Waar wij een heel grote glimlach van kregen? Van het notitieboekje, gemaakt van olifantenpoep. Want het verhaal hierachter is wel héél mooi…

Schrijven op olifantenpoep?!

Bij de aanschaf van een olifantenpoep-boekje, steun je de olifanten in Sri Lanka. “Maar waarom dan?”, horen we je denken. Dat zit als volgt: Boeren in Sri Lanka schieten olifanten neer omdat ze de oogst vernielen. Olifanten hebben het vanwege stroperij en illegale ivoorhandel al niet makkelijk. Om de olifant en de mens dichter bij elkaar te brengen, is er op Sri Lanka een speciaal papierproject opgezet. Jonge mensen krijgen hierbij een eerlijk salaris. Het papier wordt dus gemaakt van gedroogde olifantenpoep. Wanneer je een notitieboekje hiervan koopt, gaat een deel van het bedrag naar een stichting ter bescherming van de olifant. Je hoeft niet bang te zijn voor gekke geurtjes: het boekje ruikt nergens naar!

Ben je benieuwd naar alle andere cadeaus met een goed verhaal? Met ruim 17 vestigingen zit er waarschijnlijk wel een WAAR bij jou in de buurt. Zo niet, dan kun je altijd rondneuzen op hun website Waarenhuis.com.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met WAAR.

 

 

 

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *