Topidee: Een wijnfestival met wijntjes van Nederlandse bodem

Topidee: Een wijnfestival met wijntjes van Nederlandse bodem

Wijnliefhebbers opgelet! Op 17 augustus vindt in de circulaire Stadswijngaard van BRET het allereerste Proost en Toast Wijnfestival plaats. Je maakt tijdens dit festival niet alleen kennis met deze unieke plek midden in Amsterdam, maar ook met verschillende wijnmakers en eten van Nederlandse bodem, interessante workshops en sfeervolle muziek binnen een intieme setting. Dit klinkt als de ultieme gelegenheid om optimaal wijn te proeven, vieren en te genieten. En we hebben goed nieuws: want Good For mag twee kaartjes voor het Proost en Toast Wijnfestival weggeven! Lees daarom snel verder. (Winactie is gesloten)

Tuin van Bret decor van festival

De Tuin van Bret is een groene, circulaire, innovatieve tuin midden in de kantoorjungle van Amsterdam Sloterdijk. De Tuin van Bret is het voorbeeld van de nieuwe economie: niet gedreven door geld maar een passie om mooie, hoogwaardige en duurzame dingen te realiseren. Gericht op maximale hergebruik van producten en grondstoffen waarbij waard vernietiging wordt geminimaliseerd; van verbruik naar gebruik en van lineaire naar circulaire processen. In de Tuin van Bret gaat iedereen zo duurzaam en circulair mogelijk aan de slag. Gebruikte zeecontainers uit de naastgelegen haven vormen de basis van de paviljoenen. Daarbovenop staat een kas, zodat het geheel lijkt op de pakhuizen aan de grachten. Het grootste deel van de Tuin van Bret bestaat uit wijnranken die tezamen de eerste Amsterdamse stadswijngaard vormen. En daar is nu dus wijn van gemaakt, die je op het Proost en Toast Wijnfestival kunt proeven!

Bourgondisch wijnspectakel

Tijdens het festival vind je op het dorpsplein verschillende Nederlandse wijnboeren, waar je kunt proeven  en flink wat kennis op kan doen bij o.a. Wijnhoeve de Kleine Schorre, WILD wijn en Wijngaard Dassemus. Bij wijn horen natuurlijk ook lekkere hapjes! Die worden gemaakt van lokale ingrediënten door onder andere Wildpluk wandelingen, brood van MAMA, spreads van Jess Catering en nacho’s van El Jefe. Naast eten en drinken kun je op dit festival een masterclass van Leonie Mooijekind (ambassadrice Domein Holset) volgen. Of wat dacht je van een ‘creatief met kurk’ workshop door De Hollandse School? Berg je wijnflessen op in de wijnrekken van hergebruikte materialen van Houtenman, die je op dit festival kunt kopen. Funky Vinyl zorgt voor fijne plaatjes en neemt singer-songwriters mee die voor extra sfeer zorgen. Kortom: een festival die je niet wilt missen!

Winactie

En jij kunt dus twee kaartjes winnen voor dit festival! Wat moet je doen: Volg op Instagram @Bretamsterdam, @Lindseygoodfor en @Romygoodfor, like het bericht op Lindsey’s en Romy’s Instagram-account en vertel met wie jij wijntjes wilt gaan drinken! De winnaar maken we woensdag 15 augustus bekend. Heb je niet gewonnen? Niet getreurd: voor €12,50 ben je op 17 augustus van 15:00-23:00 van harte welkom op de Kastrupstraat 11 om in de stadswijngaard met eigen ogen, oren en smaakpapillen de wereld van Nederlandse wijnen te proeven. Het eerste glas wijn krijg je cadeau! Koop je tickets hier.

Tip!

11, 12, 18 en 19 augustus vindt er een ander duurzaam festival plaats: De Zomertuin van Bret. Duurzaam ‘festivallen’ was nog nooit zo leuk!

 

 

 

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *