Wat Lindsey voor kerst gekregen heeft

Wat Lindsey voor kerst gekregen heeft

Santa was good to me this year! Of nou ja, vorig jaar dan, want inmiddels leven we in 2018. Afgelopen kerst ben ik aardig verwend door mijn lieve (schoon)familie- met vrijwel alleen maar duurzame, fairtrade en ecologische cadeaus. Het merendeel stond op m’n wishlist en zijn stuk voor stuk artikelen die ik écht nodig had of graag wilde. In de voorgaande jaren gebeurde het nog wel eens dat ik allerlei cadeaus kreeg waar ik niet om gevraagd had. En waar ik dus ook niet zo blij mee was. Gelukkig was dat dit jaar niet het geval!

Verzorgingsproducten

 

Laat ik beginnen met de cadeautjes die ik het meest nodig had. Ik gebruik nu een klein jaar de producten uit de Aloë Vera verzorgingslijn van The Body Shop. M’n deodorant en gezichtswash waren beiden bijna op, waardoor ik ze snel op m’n verlanglijstje had gezet. Deze producten bevatten geen parfum, alcohol en conserveringsmiddelen en zijn geschikt voor de gevoelige huid. De aloë vera die wordt gebruikt is afkomstig van Community Trade-partners.

Vroeger gebruikte ik Dove zeep om mezelf te wassen. Inmiddels weet ik dat Dove op dieren test en niet duurzaam is. Hoog tijd dus voor een goede vervanger! Via de Instagram van Anne-Fleur kwam ik op Werfzeep. Werfzeep is een ambachtelijke biologische zeepziederij in Utrecht. Alle zepen zijn plantaardig, palmolievrij en vrij van onnodige toevoegingen. De biologische ingrediënten komen uit de buurt en zijn soms zelfs met de hand geplukt. Ik had nog nooit eerder zeep van Werfzeep gebruikt en was er heel benieuwd naar. Ik ging voor de chocoladeswirl, want alles met chocola is goed. Toen ik het eenmaal had uitgepakt, vond ik de zeep niet per se naar chocolade ruiken. De geur staat me niet helemaal aan, maar ik vind het wel een ontzettend fijn zeepje. Hij is romig, zacht voor de huid en schuimt ook goed.

Ik ben bezig met het verkleinen van mijn eigen afvalberg. Het gebruik van wattenschijfjes is niet per se duurzaam. Vaak zijn ze gemaakt van met chemicaliën bespoten katoen en zitten altijd in een plastic verpakking. Zelf was ik altijd al zuinig met het gebruik van watjes (ik gebruikte biologische). Ik deed een watje door de helft en gebruikte de ene kant ’s ochtends, de andere kant ’s avonds. Toch wilde ik graag een duurzamer alternatief. En die heb ik nu! Deze watjes zijn van Lanaluna en zijn gemaakt van biologische katoenen fleece. De watjes waren alleen verpakt in de verzendenvelop. Een dikke like dus, want dat scheelt weer extra verpakkingsmateriaal!

Sieraden

Als je in een jaar tijd je twee favoriete armbanden kwijtraakt en al je goedkope HEMA oorbellen stuk gaan, dan is het wel tijd voor iets nieuws. Qua sieraden betreft ben ik niet de makkelijkste. Ik hou van edelstenen en minimalisme, een combinatie die (in mijn ogen) niet altijd goed samengaan. Ik vind het lastig om duurzame sieraden te vinden die aan mijn wensen voldoen. Deze sieraden zijn dan ook niet per se heel duurzaam, maar wel fairtrade en handgemaakt!

Allereerst begin ik met de zilveren armband. Deze is van Cotton Candies, een bedrijfje die ik een aantal jaar geleden op een lifestylemarkt ontdekte. Ik heb toen ter plekke een armband laten maken met de tekst: “Keep following the heartlines on your hand”. Deze tekst is afkomstig van het nummer Heartlines van Florence and the Machine en is toevallig mijn levensmotto. Ruim twee jaar heb ik iedere dag deze armband gedragen, totdat ik ‘m afgelopen zomer kwijtraakte. Wat voelde ik me kaal! Dit cadeau stond daarom ook zeker bovenaan mijn verlanglijstje. Ik heb The Skinny bracelet gekregen, met wederom weer mijn levensmotto. De armbanden worden met de hand gemaakt door Melina, de oprichtster van Cotton Candies.

Ook had ik dit jaar mijn armband van ISH Jewels verloren. ISH Jewels ontdekte ik ook een aantal jaar geleden op een lifestylemarkt en is mijn favoriete sieradenmerk. Ik heb zelfs een korte tijd voor dit merk geblogd! ISH Jewels maakt minimalistische sieraden van eerlijk verkregen edelstenen. Alle sieraden worden door Mandy met de hand gemaakt. Ik heb een armband gekregen met een smaragd. Mocht je er in geloven: de smaragd staat voor liefde, creativiteit en positiviteit. Ik vind ‘m vooral erg mooi!

Afgelopen december was ik samen met m’n vriend een nachtje naar Haarlem. Op de kerstmarkt kwam ik een ontzettend leuke stand tegen: Marbles by MG. M’n oog viel gelijk op een paar creolen met, uiteraard, edelstenen eraan. Omdat ik geen impulsaankoper ben, besloot ik de volgende dag terug te gaan, mochten ze nog in mijn hoofd zitten. De volgende dag kon ik ze inderdaad niet vergeten, maar kon ik de stand van Marbles by MG niet meer vinden. Balen! Via Instagram heb ik contact gezocht met Marit, de oprichtster. De oorbellen stonden namelijk ook nog niet op de website… Gelukkig kon ik ze toch bestellen. Hoewel het misschien niet romantisch is om je eigen kerstcadeau te bestellen, ben ik wel heel erg blij met deze oorbellen! Ze passen perfect bij mijn andere sieraden.

Overig

Ja ja, ik heb nog veel meer gekregen! Ik zei toch al dat ik erg was verwend? Als chaoot zijnde kan ik niet zonder een jaarplanner. 2017 zat er bijna op; tijd voor een nieuwe! Deze is van Pimpelmees en komt van de duurzame conceptstore NYHAVN. Ook wilde ik ontzettend graag het boek ‘De Verborgen Impact‘ van Babette Porcelijn. Dit boek brengt de milieu-impact van de consument in kaart. Die impact vindt grotendeels buiten ons zicht plaats. Ik ben inmiddels begonnen aan het boek en vind ‘m reuze interessant. Ik ga er binnenkort een review over plaatsen.

Bij een goed boek hoort natuurlijk thee! Ik kreeg onverwachts deze biologische chocolade, rooibos en vanille thee van English Tea Shop. En wat hoort er nog meer bij thee? Juist ja, taart! Als verassing kreeg ik een Sue cadeaubon, waar ik ook erg blij mee was. Was inderdaad, want inmiddels heb ik ‘m al gebruikt.

Jup, ik ben erg blij met deze cadeaus! Ik heb stiekem nog meer gekregen, maar die waren niet duurzaam genoeg om te benoemen. Een stijltang bijvoorbeeld, en een radiatormand voor de kitten (niet lachen, maar ik ben daar oprecht blij mee). Wat heb jij allemaal voor kerst gekregen?

 

 

Volg:
Share

2 Reacties

    • GoodFor
      3 januari 2018 / 13:25

      Dankjewel! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *