Green Carpet Challenge

Green Carpet Challenge

 

Misschien heb je er al weleens van gehoord en misschien ook wel niet: The Green Carpet Challenge. Dit initiatief, opgezet door oprichtster van Eco-Age en duurzame mode activiste Livia Firth, probeert de modewereld en vooral sceptici van fair fashion te laten zien dat duurzaamheid en glamour hand in hand kunnen gaan. Celebrities en andere beroemdheden gaan de rode loper over van verschillende grote evenementen in de mooiste duurzame creaties, om aandacht te vragen voor een duurzamere mode-industrie. Afgelopen week vond de Green Carpet Fashion Awards plaats in Italië. De mooiste looks, de reden waarom deze duurzaam zijn en meer informatie over The Green Carpet Challenge, dat lees je hier.

Eco-Age: Green Carpet Challenge

The Green Carpet Challenge vind je voornamelijk terug tijdens het award seizoen, waar de sterren in de mooiste creaties over de rode lopers paraderen. Grote namen als Emma Watson, Meryl Streep en Lupita Nyong’o voerden de challenge al uit op evenementen als het Met Gala en het Cannes Film Festival. Al deze sterren dragen ontwerpen van bekende ontwerpers, die niet alleen prachtig zijn maar ook een mooie achtergrond hebben. Zo verscheen Meryl Streep al eens in een gouden galajurk van Lanvin, gemaakt van eco-gecertificeerde materialen en droeg Emma Watson een jurk van Calvin Klein, welke voldeed aan de principes van The Green Carpet Challenge.

Afbeeldingsresultaat voor emma watson calvin klein green carpet challenge
Emma Watson in haar Calvin Klein jurk. Copyright foto: Harpers Bazaar UK.

GCC Principes

Wat houden deze principes in? Eco-Age meet aan de hand van deze principes in hoeverre merken ethiek en duurzaamheid doorvoeren op de werkvloer en in hun productieketen. De principes focussen zich onder andere op werkomstandigheden, kinderarbeid, transparantie, vervuiling tijdens productie, het milieu en dierenwelzijn. Het GCC Brandmark, opgezet in samenwerking met Gucci, gaat door op deze principes. Het is bedacht om nog meer aandacht te creëren voor duurzaamheid en merken aan te sporen om duurzame collecties of producten op de markt te brengen. Het wordt uitgereikt aan collecties of individuele producten die in lijn zijn met de GCC principes en is bijvoorbeeld al eens uitgereikt aan Erdem en Stella McCartney.

Van links naar rechts: Anna Wintour, Livia Firth, Erdem, Natalie Massenet en Sally Singer. Copyright foto: Eco-Age

Green Carpet Fashion Awards 2017

Afgelopen week vond de Green Carpet Fashion Awards plaats in Italië. Deze awardshow eert het Made in Italy label, wat een van de belangrijkste productieketens in de wereld is. De awards zijn gericht op Italiaanse ontwerpers en producenten die zich inzetten voor social justice, traditioneel vakmanschap, duurzame productieketens en technologische innovaties. Onder de winnaars bevinden zich Gisele Bundchen, Gucci en Tom Ford. Natuurlijk waren, naast de uitgereikte awards, de outfits het belangrijkste van de avond. De mooiste looks van het event zie je hieronder.

Model Elska Hosk in een Alberta Ferretti jurk. Copyright foto: Eco-Age 

Model Elsa Hosk draagt een prachtige rode jurk van Alberta Ferretti, gemaakt van gecertificeerd organisch zijde, gemaakt in een atelier in Italië. De jurk bestaat ook uit met de hand geverfde overgebleven stoffen en de ritsen in de jurk zijn hergebruikt.

Calu Rivero in Laura Strambi. Copyright foto: Eco-Age

Calu Rivero droeg een gele jurk van Laura Strambi naar het evenement, gemaakt van Italiaans zijde en gerecycled polyester (van PET plastic flessen). Dit bespaart CO2 en energie vergeleken met wanneer er nieuw polyester gecreëerd moet worden.

Model Gisele Bundchen in Stella McCartney. Copyright Foto: Eco-Age

Awardwinnares Gisele Bundchen droeg een groene jurk met sleep van Stella McCartney toen ze haar prijs in ontvangst nam. De jurk is gemaakt van duurzaam viscose uit duurzame bossen in Zweden.

Amber Valetta in Missoni. Copyright foto: Eco-Age

Amber Valetta ziet er prachtig uit in haar Missoni jurk. De jurk is handgemaakt en het bustier is upcycled van een oude jurk. Het zijde van de jurk is GOTS gecertificeerd en de rits is hergebruikt.

Welke Green Carpet look vind jij het mooist? Laat het ons weten in de comments!

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *