Bewust Zonnen

nDSC01815

Al een tijdje zat ik na te denken over het onderwerp zonnebrand. Aangezien ik veel bezig ben met wat voor producten en ingrediënten ik allemaal op mijn huid smeer, en dus ook weer in de natuur terechtkomen, werd het ook tijd om mijn zonnebrand te verduurzamen. De chemische stoffen in zonnebrand zijn namelijk slecht voor mens, dier en de natuur. Zo is uit onderzoek gebleken dat de koraalriffen mede afsterven doordat mensen zonnebrand smeren en hiermee het water ingaan, maar de chemicaliën in de zonnebrand kunnen ook zorgen voor een verstoring van de hormoonhuishouding. Voor mij reden genoeg om voor natuurlijke zonnebrand producten te kiezen, maar het was nog best lastig om deze te vinden. Gelukkig kreeg ik, voordat ik op vakantie ging, van mijn lieve schoonmama drie zonneproducten van het merk natuurlijke cosmeticamerk Annemarie Börlind. En vandaag review ik drie producten van dit merk!

 

Maar eerst even wat informatie over het merk zelf. Annemarie Börlind is een natuurlijk cosmeticamerk, dierproefvrij (jeeeej) en de producten zijn altijd vegetarisch en vaak ook veganistisch. De ingrediënten van de verschillende producten komen voort uit plantenextracten van gecontroleerde biologische teelt. Bronwater van eigen bodem is de basis van alle producten van Annemarie Börlind. Aangezien de producten altijd vegetarisch zijn, betekent dit dat er geen extracten van dode dieren is gebruikt. Wel kan het voorkomen dat er bijenwas in de producten zit. Naast dat het bedrijf natuurlijke producten maakt en niet op dieren test, is het ook bezig met duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en doet het aan eerlijke handel. Wil je meer hierover lezen, ga dan naar de website van Annemarie Börlind.

Sun Care Zonnemelk SPF 30

Op vakantie heeft de zon flink geschenen, waardoor ik deze zonnebrand eens goed kon testen. De zonnebrand smeert misschien een beetje moeilijk uit (dus je bent wat langer bezig met smeren dan “normaal”), maar uiteindelijk heb je weinig zonnebrand nodig om je helemaal goed in te smeren. Wanneer ik bijna de volle dag in de zon was*, smeerde ik mij ongeveer elk uur in met de zonnebrand. Ik was eerst bang dat hierdoor de tube heel snel zou opraken, maar dit viel reuze mee: ik heb zelfs nog zat zonnebrand over! De zonnebrand is (zover ik kan ontdekken) niet per se water bestendig, maar toch bleef het goed zitten na het zwemmen. Op de verpakking staat dat je contact met zonnebrand en textiel moet vermijden, wat mij ofcourse niet is gelukt. Maar, ik heb er geen vlekken van gekregen. Helaas zit er in de zonnebrand wel bijenwas verwerkt, wat de zonnebrand niet vegan maakt. Overall, ben ik (amper) verbrand tijdens de vakantie, wat voor mij echt bijzonder is want ik verbrand echt altijd. Top zonnebrand dus!

Je koopt de zonnebrand bij bijvoorbeeld deonlinedrogist.nl voor €20,49, klik hier.

* Sowieso is het handig om tijdens de middagzon onder een parasol te gaan zitten, aangezien deze zon het “felst” is en je hierdoor sneller verbrand.

nDSC01816.jpg

SUN Anti Aging SPF 30

Nee, ik heb nog geen rimpels. Maar je gezicht goed beschermen tegen de zon kan ervoor zorgen dat je minder snel rimpels krijgt. Tevens is de huid van je gezicht gevoeliger dan de huid van je lichaam, dus is het belangrijk om deze extra goed te beschermen. Deze anti-aging zonnebrand speciaal voor het gezicht werkt schade van cellen door UV-straling tegen. De zonnebrand lijkt bij het aanbrengen eigenlijk gewoon op dagcrème, waar ik hem dus ook voor heb gebruikt. Als we een dagje naar een stad gingen of gingen wandelen, smeerde ik sowieso deze zonnebrand op mijn gezicht, oren en in mijn hals. Aangezien het flesje lekker klein is, nam ik hem ook altijd mee. Ik ben helemaal niet verbrand in mijn gezicht en ben eigenlijk alleen maar bruin geworden. Deze zonnebrand is, in vergelijking tot de tube zonnebrand, wel vegan. En ook van deze zonnebrand heb ik nog aardig wat over.

Je koopt de Anti-aging zonnebrand bij bijvoorbeeld bol.com voor €27,34, klik hier.

nDSC01820.jpg

Rustgevende After Sun

Ik heb de neiging om aftersun alleen te gebruiken wanneer ik verbrand ben, maar tijdens deze vakantie heb ik de rustgevende aftersun eigenlijk ook gebruikt als bodylotion. De lotion is namelijk lekker verkoelend en maakt je huid zacht, ideaal voor mijn droge huid. Ook smeert de lotion fijn uit en hoef je er niet heel veel van te gebruiken om je helemaal in te smeren. Volgens de verpakking herstelt je huid sneller van de zon bij gebruik van de lotion én blijf je langer bruin (dat laatste is altijd leuk). De aftersun is geschikt voor huid en gezicht en is bovendien vegan (YES). Ook van deze lotion heb ik nog aardig wat over, ondanks dat ik mij er elke dag mee heb ingesmeerd op vakantie. It’s a yes from me!

Je koopt de aftersun bij bijvoorbeeld de Vitaminstore voor €18,95, klik hier.

nDSC01819.jpg

Conclusie

Zoals je kunt lezen ben ik echt zeer tevreden over deze natuurlijke, dierproefvrije en duurzame zonneproducten. Natuurlijk zijn de producten wel prijzig, helemaal als je ze vergelijkt met de “gewone” zonneproducten, maar het is het zeker waard. Vooral omdat ik na een zonnige vakantie nog zat over heb van alle drie de producten. Dus, met de zonneproducten van Annemarie Börlind kun je dierproefvrij en bewust de zon in!

Volg:
Share

2 Reacties

  1. 20 november 2017 / 21:34

    Helemaal mee eens. Gebruik ze ook. Zeer tevreden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *