Too Glam to Give a Damn (Because it is Natural)

nndsc01547

Het kan soms lastig zijn om make-up te vinden die 100% natuurlijke ingrediënten bevat, dierproefvrij is, van goede kwaliteit en ook nog eens lief voor de portemonnee (want die kunnen het soms best zwaar hebben…). Een merk dat voldoet aan al deze eisen is Benecos, een Duits cosmeticamerk.

Benecos

De producten van Benecos bevatten voor een groot deel vegan ingrediënten en voor 100% biologische ingrediënten. De producten van Benecos zijn BDIH gecertificeerd, wat betekent dat het begrip “natuurlijke cosmetica” juist wordt gebruikt en waar wordt gemaakt door Benecos. De cosmetica is vrij van parabenen, siliconen en minerale oliën, en nog meer stoffen, die schadelijk zijn voor de huid en de rest van het lichaam. Lees hierover meer in dit artikel.

Benecos geeft aan niet op dieren te testen, en hoewel dit bij veel merken nogal dubieus kan zijn, is het in het geval van Benecos wel degelijk waar. Benecos staat namelijk op de positieve lijst van PETA, welke merken bevat die dierproefvrij zijn.

Als laatste, en niet geheel onbelangrijk, is Benecos zeer betaalbaar! Producten variëren van €1,99 voor een lippenbalsem tot €4,99 voor een mascara. Hiermee zijn de prijzen te vergelijken met een merk als Catrice (welke tevens ook dierproefvrij is!). Helaas is het soms lastig om producten van Benecos te vinden in de winkel, maar ze zijn wel bij genoeg webshops te koop. De onlineshop van Douglas heeft zelfs een redelijk uitgebreid assortiment met (voornamelijk make-up) producten van Benecos.

Review van Benecos Foundation

Bij de Douglas heb ik de natural creamy foundation gekocht voor €9,95. De foundation heeft drie kleurtinten; caramelhoney en nude. Zelf heb ik voor nude gekozen en ik ben er heel tevreden mee. De foundation heeft, vooral wanneer je hem voor het eerst gebruikt, een beetje sterke geur. Gelukkig wen je hier snel aan, ruikt het niet vies en merk je er niks van als je het op hebt. Mensen gaan dus niet vragen waarom je hoofd zo stinkt, gelukkig. Ik doe inmiddels alweer 2 maanden met de foundation en heb niet het idee dat hij snel op gaat (ondanks de kleine tube van 30 ml). Dit komt mede doordat je weinig foundation nodig hebt, omdat de foundation goed dekt.

ndsc01547

Op de foto zie je de foundation tube, samen met de kwast van EcoTools (en wat cactussen, die ofcourse altijd met zijn drieën naast mijn foundation en kwast liggen en niet alleen om de foto er fancy uit te laten zien).

Ecotools

De kwasten van EcoTools zijn cruelty free, wat betekent dat de haren van de kwast niet van dierlijk materiaal zijn, maar synthetisch. Dit synthetische materiaal heet Taklon en is erg zacht. De rest van de kwast is gemaakt van bamboe en gerecycled aluminium. De foundation kwast smeert fijn, verspreid de foundation goed en is stevig. Kwasten van EcoTools zijn verkrijgbaar bij onder andere DA en bol.com.

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *