Fashion Trend: Check It Out

Fashion Trend: Check It Out

De modetrends volgen, dat is toch niet heel erg duurzaam? Nee, dat is het zeker niet. Waarschijnlijk vind je het kledingstuk voor één seizoen leuk, om ‘m vervolgens ergens achterin de kast te gooien. Het is daarom niet verstandig om met kortstondige, opvallende fashion trends mee te doen. Maar je wilt natuurlijk wel een beetje modieus voor de dag komen. Gelukkig hoef je niet alle modetrends aan de kitten heel laars te lappen! Je moet gewoon weten in welke trend het investeren waard is. Ruitjes zijn het perfecte voorbeeld hiervan.

Voor een checked item hoef je niet direct naar de Zara te rennen (na het lezen van dit nieuws wil je sowieso nooit meer naar de Zara). Ook de bekende duurzame modemerken en webshops hebben het zich niet twee keer laten zeggen: ruitjes zijn hot! Tegelijkertijd is het een tijdloze investering; helemaal als je gaat voor een goede klassieker. Ga bijvoorbeeld voor een geruit pak: mooi voor op kantoor, maar kan ook prima gedragen worden in je vrije tijd. Helemaal als je het jasje als voorjaarsjas gebruikt en de broek voor een girls night out. Of wat dacht je van de plaid slip dress? ’s Winters draag je ‘m met een coltrui en panty, ’s zomers lekker met blote armen of een wit T-shirt eronder.

Wij hebben onze favoriete geruite items op een rijtje gezet. Kwijl je mee?

Zwarte pantalon met gele ruit – People Tree – €129,-

Donkerblauw pak – Vanilia – Culotte 149,95 | Jasje €189,95

Burgundry & donkerblauw geblokte blouse – ARMEDANGELS – €69,90

 

Donkerblauwe slip on dress – Frisur via Take It Slow – €140,-

Beige geruite jas – Reformation – €248,50

Grafisch zwart wit – Vanilia – Blouse €89,95 | Pantalon €89,95

Wil je op een nog duurzamere manier de ruitjestrend volgen? In een hoop vintage shops en kringloopwinkels vind je vaak checked items, zoals een oude trenchcoat. Wat vind jij van deze trend?

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *