Outfit: Cooler than a red dress

Outfit: Cooler than a red dress

Herfst is al lang en breed in het land, evenals de Sint. Een tijd heb ik er niet aan toe willen geven, maar ik kan er nu écht niet meer omheen! Winter is coming. Ik probeerde krampachtig dat ’s zomerse gevoel aan te houden: ijs eten, ’s avonds op een terrasje zitten, ’s zomerse kleding dragen… Inmiddels heb ik me eraan overgegeven en ben ik verslaafd aan pompoen en kaneel en zit ik ’s avonds liever gezellig binnen. Ook fashionwise probeer ik me aan het seizoen aan te passen. Afgelopen zomer had ik me bedacht dat ik te weinig jurkjes in de kast heb hangen. Ik heb slechts één jurk waar ik me echt lekker in voel. De rest zijn allemaal ‘afdankertjes’ van Romy. Met de feestdagen in het achterhoofd, vond ik dat het tijd werd voor een nieuw jurkje.

Het perfecte jurkje (of jurkjes?)

Allereerst ging ik alle duurzame merken langs, op zoek naar hét perfecte jurkje. Maar heel eerlijk: ik vond ze allemaal net niet leuk genoeg. En degenen die ik leuk vond, waren boven mijn budget. Bummer! Hoewel ik het geweldig vind dat er sustainable fashion brands zijn, blijf ik van mening dat tweedehands de meest duurzame optie is. Alleen: waar vind je leuke tweedehands kleding? Je kunt ervoor kiezen om naar de kringloopwinkel te gaan. Als je goed zoekt vind je de mooiste pareltjes. Hetzelfde geldt voor vintage winkels. Episode verkoopt bijvoorbeeld geweldige vintage items. Maar ook online kun je secondhand mode scoren. Je hebt verschillende platformen waarop je kleding kunt kopen én verkopen. Zo heb je The Next Closet voor vintage designer items en United Wardrobe voor tweedehands high street merken. Ik ben fan van United Wardrobe. Hoewel je soms goed moet zoeken, kun je echt leuke kledingstukken voor weinig geld vinden. Mijn allereerste aankoop? Twee jurkjes voor bij elkaar maar €9.- Een zwarte en een burgundry rode; beiden zijn van H&M. Hoewel ik niets bij de H&M wil kopen, vind ik dat deze jurkjes een betere keuze is. Ik geef ze tenslotte een tweede leven, ook al zijn ze op een niet duurzame wijze geproduceerd.

Het zwarte jurkje vind ik echt wat voor de feestdagen. De burgundry rode past perfect bij het herfstpalet. I love it! De jurk zit perfect. Op de foto draag ik ‘m nog met blote benen en sandalen, maar voor nu zal ik ‘m stylen met een panty van Swedish Stockings en een paar zwarte brogues.

Jurk – H&M via United Wardrobe, Zonnebril – vier jaar geleden gekocht bij Funkie House Rotterdam, Sandalen – vorig jaar gekocht bij Zalando.

 

Zonnebril – vier jaar geleden gekocht bij Funkie House Rotterdam, Oorbellen – Hema (van vorig jaar), Ring – zelfgemaakt via de Swan Market (vier jaar geleden), Armband – Zelfgemaakt door m’n schoonzusje, Ketting – Gekregen van m’n vriend via Holland & Barrett.

Heb jij wel eens tweedehands kleding online gekocht?

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *