Maak een statement tegen de fashion industrie met #Notjustashirt

Maak een statement tegen de fashion industrie met #Notjustashirt

Een shirt die een statement maakt tegen de fast fashion industrie. Ja, het bestaat! Project Cece heeft een campagne gelanceerd om bewustwording over het verhaal achter kleding te vergroten onder consumenten: #Notjustashirt. En dat is hard nodig!

Niet zomaar een shirt

Zoals je waarschijnlijk al weet, is de mode-industrie één van de meest vervuilende en mensonvriendelijke industrieën ter wereld. Toch blijft de fast fashion industrie groeien en groeien. Hoog tijd voor verandering dus. De ‘Zalando voor duurzame mode’, Project Cece, lanceerde 6 november de campagne ‘Not Just A Shirt’. Naast een campagne video, introduceert Project Cece een shirt met een boodschap: “Not Just A Shirt”. Dit shirt is milieuvriendelijk geproduceerd (GOTS gecertificeerd) van biologisch geteeld katoen en gemaakt met een eerlijk productieproces (Fair Wear Foundation gecertificeerd). De Indiaase fabriekarbeiders ontvangen een leefbaar loon. Een loon waarmee er genoeg inkomsten zijn voor woonkosten, gezondheidszorg, scholing, kleding, eten, transport en het opbouwen van een reservespaarpotje.

Helaas is zo’n verhaal verre van de standaard in de kledingindustrie. Slechts 1% van alle kleding wordt eerlijk geproduceerd. Dit shirt is dus niet zomaar een shirt, maar één van de weinige duurzame shirts, en dat maakt het “Not Just A Shirt”. Door bewustwording over het productieproces achter kleding te vergroten, probeert Project Cece de kracht van consumenten in te zetten om verandering in de kledingindustrie teweeg te brengen.

Wat kan jij doen om de fashion industrie te veranderen?

1. Je kan het Not Just A Shirt-shirt of de Fair Fashion Movement-tas kopen in de webwinkel van Project Cece
Hiermee draag je bij aan de campagne en zorg je ervoor dat er steeds vaker voor eerlijke kleding gekozen wordt.

2. Deel een foto met/van je lievelingsshirt en vertel waarom het je favo shirt is 
Post dit met de hashtag #NotJustAShirt, zodat Project Cece jouw foto ook kan delen. Het idee hierbij is om te laten zien dat achter élk shirt een (persoonlijk) verhaal zit.

3. Be the change
Het klinkt misschien een beetje lame, maar het is wel waar. Alle kleine beetjes helpen. Laat aan andere mensen zien hoe fashionable en mooi duurzame kleding kan zijn. Wees inspirerend voor anderen, zodat je hen ook weer aan het denken zet. Het begin is misschien klein, maar er komt een grote verandering aan. Laten we met zijn alle de mode-industrie aanpakken!

Meer info vind je op: projectcece.com

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *