Trendgevoelig: herfst-winter #1

Trendgevoelig: herfst-winter #1

De Vogues, Harpers Bazaars en Elle’s staan er vol mee: het nieuwe modeseizoen; de trends deze herfst en winter; dé items die je in je kast moet hebben hangen. Ondanks dat de thermometer soms nog naar 20 graden piekt, is het toch echt al oktober. En dat betekent dat er weer pepernoten worden gekocht, warme (soja)chocomel kan worden gedronken en je schaamteloos (or not?) kan meebléren met All I Want For Christmas. En dat de herfst-winter kleding dus weer uit de kast wordt getrokken. Wat je deze herfst/winter draagt? Dat lees je vanaf nu elke week op Good For!

Ehm… duurzaamheid en trendgevoelige items?

En dat klinkt ontzettend tegenstrijdig: preachen dat men duurzamer moet leven, bewust moet consumeren, maar toch een hoop aandacht besteden aan welke trends er in dit modeseizoen toe doen. Daarom een disclaimer bij deze artikelen: hiermee willen we enkel inspireren. Kijk voordat je eens koopt eens rond in je kast, heb je iets wat er al op lijkt? Of misschien heeft die ene vriendin wel genoeg van die knalblauwe trui en wilt ze hem al te graag aan jou kwijt. Wees je eerst bewust van wat je al hebt, voordat je de stap zet tot iets nieuws kopen. Maar, mocht je dan toch iets nieuws aan je herfst/winter garderobe willen toevoegen, koop dan iets wat duurzaam en eerlijk is geproduceerd. En dat niet alleen, denk ook altijd goed na of je dit trendgevoelige item zó leuk vindt dat je het ook nog zou dragen als het niet meer “in” is. So now that we’ve cleared that all up

Trend #1: ruitjes

Jazeker, het is dit seizoen weer tijd voor ruitjes. En dan niet van die houthakkershirt-ruiten of van die ruiten op een picknickkleed. Nee, meer de plaid variant. Kleine ruitjes dus. Het liefst zwart-wit, dat is makkelijk te combineren. Maar vergeet ook niet de combinatie van bruin, zwart en beige. Het liefst van top tot teen: denk geruite blazer, pantalon of rok, enkellaarzen en belt pack. Ja, dan zie je echt goed er-ruit (yes pun intended). Op zoek naar de duurzame variant? Check hieronder!

Links: blazer, Komodo (eco + fair), €140, klik hierflared pantalon, Komodo (eco + fair), €100, klik hier.
Rechts: jumpsuit, Rita Row (eco + fair), €149, klik hier.

Links: pantalon, People Tree (eco + fair), €149, klik hier.
Rechts: jas met fake fur, Reformation (eco + fair), €250, klik hier.

Links: minirok, Komodo (eco + fair), €80, klik hier.
Rechts: winterjas, Lanius (eco + fair), €349,90, klik hier.

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *