Vegan hotspot: Happy Earth Kitchen

Vegan hotspot: Happy Earth Kitchen

Met al die feestdagen in december, wilt gezond eten er nog wel eens bij inschieten. Helemaal buiten de deur is het vaak lastig om gezonde opties te vinden. Als veganist wordt dat wel weer iets makkelijker, aangezien je vaak aangewezen bent op een kale salade. Maar erg inspirerend is dat natuurlijk niet. Gelukkig kun je ook buiten de deur gezond én veganistisch eten; namelijk bij Happy Earth Kitchen in Rotterdam!

Lekker groen

Deze ‘wholefoods plant-based foodshop & eatery’ is opgericht door foodblogger Yonca Özbilge. Haar blog groeide in twee jaar tijd uit tot een groot succes en is ze van online, naar offline gegaan. Bij Happy Earth Kitchen vind je alleen maar natuurlijke, onbewerkte en vegan producten, die goed voor lichaam en geest zijn. Er wordt gebruik gemaakt van organische en lokale ingrediënten. Daarnaast wordt er gelet op duurzaamheid. De take-out bakjes zijn eco friendly en recyclebaar en proberen ze zo min mogelijk voedsel te verspillen. Restjes mag je mee naar huis nemen. Een restaurantje naar ons hart!

Eat & shop ’till you drop

Bij Happy Earth kun je terecht voor een ontbijt (to go), lunch en doordeweeks voor een early dinner. Op de menukaart vind je bijzondere gerechten, zoals de nanawhip en de unicorn bowl (say whaaat?!). Ik ging samen met vriendin I. voor de burrito bowl en een nanawhip (bananenijs) met pindakaas en chocolade als desert. Heerlijk! Naast het lekkere eten, is Happy Earth ook nog eens een fijne plek om te zijn. Dankzij de mintgroene wanden, planten en mooie open keuken is Happy Earth écht een bezoekje waard.

Ben je uitgegeten? Naast het eetgedeelte zit een winkeltje, waar je leuke hebbedingen vindt. Wat dacht je van een DIY kit van RotPot, waarmee je zelf je eigen zuurkool kunt fermenteren? Of van heerlijke bodybutter die vegan en organic is? Hier vind je zeker weten een leuk duurzaam cadeautje voor Kerst!

Ben je toe aan een gezond eten en ben je toevallig in Rotterdam? Ga dan zeker langs Happy Earth Kitchen! Je zult er geen spijt van krijgen 😉

Happy Eart Kitchen
Zwaanshals 299
3035KH Rotterdam

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *